Soukup (ANO): Obrana evropské kultury a jejích hodnot

11.06.2016 18:46

Zákonodárci! Připojíte se k následující výzvě, kterou iniciovala zatím neformální skupina poslanců?

Soukup (ANO): Obrana evropské kultury a jejích hodnot
Foto: red, jp
Popisek: Zdeněk Soukup (ANO)

Názorová platforma

Poslanci, senátoři, europoslanci – obrana evropské kultury a jejích hodnot

V první řadě bychom chtěli zdůraznit, že nám nejde o vytváření alternativního politického subjektu anebo frakce, ale v pravém slova smyslu o názorovou platformu ke konkrétnímu problému.  Jsme přesvědčeni, že se musí spojit zákonodárci podobných názorů; napříč politickým spektrem.

V Poslanecké sněmovně PČR je většinový názor, který odmítá trvalé přerozdělovací mechanizmy pro přijímání uprchlíků, zrušení vízové povinnosti pro Turecko a další dohody, které nám vnucuje současné vedení EU. Aktivita je ale na straně menšinového názoru, který vychází z konceptu multikulturalizmu. Jeho stoupenci dostávají prostor v médiích, oni jsou slyšet. Zvenčí to vypadá, že se politické reprezentace názorově rozcházejí s míněním veřejnosti /85 procent lidí v ČR odmítá migranty/. Tento stav vede k radikalizaci společnosti. Hlavním smyslem naší názorové platformy je získat zpátky důvěru lidí, definovat jasné postoje a veřejně je prezentovat.

Dále vidíme smysl Platformy ve výměně názorů mezi poslanci, senátory a europoslanci a v posílení pozice zákonodárců vůči exekutivě /tady bychom chtěli připomenout usnesení PS po projednání bodu Migrace a bezprecedentní postup vlády, která usnesení nerespektovala/.

Platforma si bere jako úkol pravdivě a pružně informovat o vývoji migrace a o latentní islamizaci. Dále chceme formou seminářů, kulatých stolů a besed na půdě PS i v regionech šířit odborná stanoviska a postoje k danému problému.

Platformu zákonodárců nepovažujeme za uzavřenou. Pozveme do ní i názorově blízké osobnosti všech sfér společenského života.

K názorové platformě se může připojit každý poslanec, senátor, europoslanec, který se ztotožní s následujícími principy:

  1. Ve středoevropském prostoru je určující kultura, vycházející z řecké filosofie, římského práva, judaisticko- křesťanských tradic a myšlenek humanismu.
     
  2. Vyznávání jiných náboženství, kultů a tradic je záležitostí soukromou. Nesmí se dostat do konfliktu s evropským právním pořádkem, s evropskými etickými normami a zvyklostmi
     
  3. Definitivní odmítnutí konceptu multikulturalizmu
     
  4. Odmítnutí trvalých přerozdělovacích kvót pro přijímání migrantů
     
  5. Zásadní nesouhlas se zrušením vízové povinnosti pro země, které nesplní dané podmínky EU
     
  6. Přijímat uprchlíky před válečnými konflikty jenom v případech, kdy není možná účinná pomoc v regionu jejich původu
     
  7. Požadovat od migrantů maximální míru integrace do společnosti
     
  8. Usilovat o zachování EU a Schengenského prostoru; pokud to přímo neohrozí integritu, zájmy a životní styl obyvatel ČR. Upevňovat postavení a autoritu V4
     
  9. Upevňovat obranyschopnost Evropy i ČR
     
  10. Vrátit do všech stupňů vzdělávání výuku hodnot Západní civilizace - antické a biblické dějiny, křesťanství, renesance, osvícenství, základy demokracie, etika, estetika, smysl svobody, principy kreativity

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …