Sovka (TOP 09): Chceme, aby byl úřad i jeho vedení více otevřen lidem

12.11.2018 14:57

Ustavující schůze zastupitelstva Branišovic na Brněnsku stvrdila Marka Sovku ve funkci starosty obce. Čtyřiadvacetiletý Marek Sovka je tak nejmladším starostou na Moravě.

Sovka (TOP 09): Chceme, aby byl úřad i jeho vedení více otevřen lidem
Foto: TOP 09/Veronika Rejmanová
Popisek: Marek Sovka hovoří na konferenci Mladá generace a politika

V komunální politice ale není Sovka nováčkem. Poslední čtyři roky pečlivě pracoval pro obec ve funkci místostarosty a do politiky vstoupil už ve svých osmnácti letech, kdy se stal členem TOP 09. Ve svých dvaceti letech se tak stal nejmladším místostarostou v celé České republice. Zároveň vede jihomroavskou mládežnickou organizaci TOP tým.

„Ze zvolení mám obrovskou radost, a to také díky tomu, že volební účast byla letos o téměř tři procenta vyšší než před čtyřmi lety. Je vidět, že si lidé naší práce všímají a přišli nás ocenit i k volebním urnám,“ popisuje Marek Sovka (TOP 09), nově zvolený starosta Branišovic. Úspěch je o to zajímavější, že kandidátní listina TOP 09 neměla v Branišovicích konkurenci – získala tak celých 100 % hlasů.

Priorit má nově zvolené vedení obce hned několik. „Chceme, aby byl úřad i jeho vedení více otevřen lidem, proto budeme pořádat pravidelné akce, na kterých se budou místní moci dozvědět všechny aktuality takříkajíc z první ruky. Chceme také přispět k modernizaci úřadu – platby kartou na přepážce budou brzy samozřejmostí i v Branišovicích. Pokusíme se vrátit zpět praktického lékaře a budeme šetrnější k životnímu prostředí – už žádné jednorázové plastové kelímky na obecních akcích,“ vysvětluje Marek Sovka.

Do funkce místostarosty byl ustavujícím zastupitelstvem zvolen Václav Mišun (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu