Špaček (Piráti): Pravda o našich akademických institucích

27.05.2015 18:11

Zase jede nějaká debata o akademických institucích, tak zde je moje troška do mlýna.

Špaček (Piráti): Pravda o našich akademických institucích
Foto: Archiv LŠ
Popisek: Libor Špaček

Komunikuji s mladými studenty a uvědomil jsem si určité souvislosti. Třeba s tou novou daní z elektřiny. Lidi si už dovedou všechny tyhle věci srovnávat.

Obvykle si chtějí založit rodinu a postavit dům a dát si na střechu panely, aby ušetřili za předraženou elektřinu i podstatné poplatky jen za připojení. Mladé rodině je každá koruna dobrá. Jenže u nás za to budou muset měsíčně vyplňovat přiznání a platit daň, kdežto v cizině by dostali dotace.

Není divu, že většina mladých lidí chce emigrovat, pokud mají reálnou naději sehnat v cizině zaměstnání. Řekl bych, že ještě víc nežli za mých mladých let po roce 68. (To, že je tohle našemu senátu úplně jedno a výdělek několika korun na dani je pro ně milejší, je další smutná zajímavost, ale žádná novinka).

Takže, jak si mladí lidé zvýší šanci na zaměstnání v cizině? No přece vystudovat! Diplom je teď povinně uznávaný po celém EU. Je jim už úplně jedno co a jak. Proto máme tolik vysokých škol a na kvalitě vůbec nikomu nezáleží.

Naše zapadlá vesnička, obydlená už převážně pouze kryply, alkoholiky a penzisty, je vlastně mikrokosm toho, čím se programově stává celé Česko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce