Špecián (Piráti): Nominaci do komise beru v prvé řadě s velkou pokorou

31.03.2021 15:18

Piráti dávají mládí zelenou

Špecián (Piráti): Nominaci do komise beru v prvé řadě s velkou pokorou
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti v Karlovarském kraji mají nejmladšího člena krajského poradního orgánu v České Republice. Je jím sedmnáctiletý Karel Špecián.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

Od voleb, které přinesly změnu ve směřování Karlovarského kraje, uběhlo už téměř půl roku. Za tu dobu se odehrála spousta věcí na první pohled viditelných, ať už vyjednávání o krajské koalici, nebo maratony zastupitelstev se spoustou poznámek opozičních zastupitelů. Nicméně se na kraji dějí i události méně výrazné, ale stejně podstatné. Se změnou vedení kraje přišlo i ustanovení nových výborů a komisí.

A právě letos se do jedné z komisí, konkrétně do komise pro přeshraniční spolupráci, dostal i mladý Pirát Karel Špecián. V jeho 17 letech to z něj dělá nejmladšího člena poradního orgánu nejen v kraji, ale i v celé České republice.

"Nominaci do komise beru v prvé řadě s velkou pokorou. Vážím si toho, že i přes můj věk mi Piráti tuto šanci a důvěru dali," uvedl Karel. "Důležitost přeshraniční spolupráce se potvrdila právě v poslední době, kdy dostal náš region po zaplnění lůžkových kapacit v nemocnicích nabídku na převoz covid pacientů do Německa. To, že spolupráci, bohužel úspěšně, vláda bojkotovala a zvolila méně efektivní cestu, tedy cestu převozu pacientů po celé ČR, je samozřejmě věc druhá," doplnil.

“Stále slyšíme nářky, že se mladí o nic nezajímají, o nic nestarají. Snažíme se jít proti proudu tohoto mýtu a dávat mladým skutečnou šanci. Podle mě je extrémně důležité, zapojovat do správy věcí veřejných všechny věkové kategorie. Jedině tak se můžeme posunout jako celek. A věřím, že to nemusí být zrovna jen u Pirátů,” dodává Jindřich Čermák, krajský radní pro oblast školství.

Výbory a komise jsou poradními orgány zastupitelstva. Podle vyjádření ministerstva vnitra je tedy možná účast i nezletilých osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…