Spolu pro kraj: Deset největších politických hříchů vedení Středočeského kraje

12.09.2016 20:14

Od loňského podzimu jsou obyvatelé Středočeského kraje pod tlakem propagandistické masáže jeho současného vedení, které již osm let ovládají komunisté (KSČM) a socialisté (ČSSD). Nejen z pravidelně zasílaného měsíčníku Středočech, který naoko zdarma, ale ve skutečnosti za nemalé peníze obyvatel kraje, se valí samé „růžové“ zprávy o úžasné současnosti a velkolepých úspěších vládnoucích krajských politiků. Že by se něco nedařilo, tak o tom není ani zmínka. Přesně v duchu bývalých komunistických agitek. Skutečnost je ale samozřejmě podstatně odlišná.

Spolu pro kraj: Deset největších politických hříchů vedení Středočeského kraje
Foto: stredocesky.zeleni.cz
Popisek: Spolu pro kraj - logo

„Hrozivé zadlužení kraje i jeho nemocnic, dezolátní stav silnic, brutální a k přírodě necitlivá zástavba vzácných území megalomanskými developerskými projekty, problémy v parkování na hranicích kraje a Prahy, nespravedlivé rozdělování peněz do měst a obcí podle toho, jestli jejich vedení mají stranickou knížku KSČM nebo ČSSD,“ to jsou jen některé z hlavních problémů, které tíží Středočechy, dusí rozvoj kraje a jeho současné vedení je nechce řešit,“ upozornil Josef Vacek, kandidát na hejtmana za SPOLU PRO KRAJ (KDU-ČSL, Strana zelených a SNK ED).

Ty nejvýraznější problémy kraje, které stále zůstávají bez řešení, a neblaze dopadají na každodenní život Středočechů, sepsali lidé sdružení ve SPOLU PRO KRAJ do „Desatera hříchů vedení kraje“ (ZDE). Zároveň vypracovali i návrh, jak s nimi naložit. „Musíme se podívat pravdě do očí, a pánům a dámám z KSČM a ČSSD říci, že své povinnosti ve vedení kraje ani po osmi letech nezvládli. Měli by nyní své dovednosti jít zkoušet někam jinam. Tady už nadělali paseky dost,“ uvedl Josef Vacek.

Deset hříchů vedení kraje

1. Pokračující zadluženost Středočeského kraje, na úrovni celkových 4,6 mld. Kč. Aktuální dluhová služba kraje činí téměř 500 milionů korun ročně. Středočeský kraj je tak třetí nejzadluženější v ČR.

2. Velká zadluženost nemocnic. Středočeský kraj musel během roku 2014 ze svého rozpočtu dotovat provoz pěti středočeských nemocnic částkou 620 milionů korun. Navíc celá čtvrtina z provozní dotace na „ztrátové činnosti“, které Středočeský kraj svým zdravotnickým zařízením poskytuje, tj. 141 milionů Kč, do nemocnic ani nešla. Sloužila pouze k hrazení jejich dluhů A tento negativní trend trvá.

3. Stav silnic II. a III. třídy ve Středočeském kraji je velmi špatný a dlouhodobě zanedbávaný.

4. Záměr současného vedení Středočeského kraje podpořit výstavbu nové „megaspalovny“ komunálního odpadu v Mělníce není dobrý nápad. Nová spalovna vyvolá obrovské přepravní náklady a prudké zdražení poplatků za odpad pro občany.

5. Středočeský kraj pasivně přihlíží pokračujícímu záboru kvalitní zemědělské půdy v oblasti velké Prahy na ekologicky špatné developerské projekty.

6. V okresech kolem Prahy je kritický nedostatek míst v mateřských i základních školách. Vedení Středočeského kraje tento stav dlouhodobě ignoruje a přeneslo řešení tohoto problému téměř výhradně na obce.

7. Schválení trasy dálnice D3 na České Budějovice krajinou Posázaví.

8. Prohra Středočeského kraje v trasování rychlodráhy Praha- Kladno. Trať nepovede přes letiště Ruzyně a skončí na předměstí Kladna, což zkomplikuje dopravu významné skupiny dojíždějících Středočechů do Prahy.

9. Malá aktivita Středočeského kraje v jednání s Hlavním městem Prahou o získání finančních zdrojů na nové dopravní stavby tzv. “ Integrovaných územních investic (ITI)“ směřujících k rozvoji metropolitního regionu Prahy a příměstské části Středočeského kraje.

10. Slabá aktivita Středočeského kraje na vytvoření společné pražské a středočeské integrované dopravy „Metropolitní dopravní oblasti“. Středočeská integrovaná doprava (SID) je pouze „tarifní unií“ vybraných středočeských autobusových dopravců a přetrvávající problémy obyvatel kraje s cestováním neřeší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…