Šrámek (Piráti): Plzeňští Piráti se zaměřili na transparentní účetnictví města

07.02.2019 21:32

Na zastupitelstvu představili možnost, jak může město transparentně hospodařit za pomocí projektu Cityvizor.

Šrámek (Piráti): Plzeňští Piráti se zaměřili na transparentní účetnictví města
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Rozklikávací rozpočet na úroveň faktur jsme voličům slíbili v našem programu, proto jsem se ihned po volbách zaměřil na projekt Cityvizor, který umožní Plzeňákům na jedné stránce ukázat údaje o rozpočtu města, plnění rozpočtu, smlouvy uveřejněné v registru smluv a přehlednou elektronickou úřední desku“, říká předseda Plzeňských Pirátů, Pavel Šrámek.  Toto vše má občan možnost vidět na stránce https://plzen.pirati.cz/rozpocet/. V budoucnu bude možnost nahrát do databáze aktuální plnění rozpočtu a všechny faktury města Plzně. Jedná se o jedinou stránku na světě, která graficky zobrazí rozpočet města Plzně a jeho plnění, elektronickou úřední desku města Plzně a smlouvy uzavřené s Plzní uveřejněné v registru smluv.

Plzeňští Piráti tento projekt představili i na městském zastupitelstvu, které se konalo ve čtvrtek 7.2. Věří v to, že se projekt zalíbí plzeňským občanům a vytvoří tak tlak na ostatní zastupitele napříč politickým spektrem. „Tento projekt je přesně to, co Plzni chybělo. Občan si může kdykoliv ověřit hospodaření města až do roviny faktur. Nevím, proč by stávající rada města měla tento projekt odmítnout, pokud se ovšem nebojí kostlivců ve skříní. Plzeň hospodaří především z peněz občanů, proto mají občané právo na transparentní přehled financí“, dodává Pavel Bosák, předseda zastupitelského klubu Pirátů v Plzni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.