SsČR: Hledáme hejtmana. Zapojit se může každý

09.10.2015 20:23

Názory odborníků i postřehy veřejnosti. To jsou základní kameny kampaně s názvem Hledáme hejtmana.

SsČR: Hledáme hejtmana. Zapojit se může každý
Foto: Strana soukromníků České republiky
Popisek: Strana soukromníků České republiky

Ve Zlínském kraji ji 1. října spustila Strana soukromníků ČR. Cílem je identifikovat skutečné problémy kraje, následně najít vhodná řešení a ve spolupráci s osobnostmi je začít realizovat. Do konce roku tak Strana soukromníků ČR ve spolupráci se senátorem Ivo Valentou uspořádá ve velkých městech čtyři kulaté stoly.

Ústředními tématy Strany soukromníků ČR na národní úrovni jsou boj proti byrokracii, zbytečným regulacím a bariérám, jež nepřístojně zasahují do občanských svobod a také podvazují další rozvoj podnikání. „V krajích ale existuje celá řada dalších problémů. Každý o nich dokáže mluvit. My chceme ale udělat více – nezajímají nás dohady. Naším cílem je vše podrobně zmapovat, analyzovat a najít řešení, která jsou realizovatelná,“ vysvětluje předseda strany Petr Bajer.

Strana Soukromníků ČR si proto zadala několik výzkumů veřejného mínění na reprezentativním vzorku populace Zlínského kraje, vlastními silami realizuje rozsáhlé dotazníkové šetření a oslovila nezávislé odborníky. „Všechny výstupy budeme prezentovat na kulatých stolech, kam bude mít přístup i veřejnost. Tyto údaje následně poslouží k debatě o řešení identifikovaných problémů,“ doplňuje Petr Bajer.

Ve Zlínském kraji budou čtyři kulaté stoly. První se uskuteční 20. října v Kongresovém centru ve Zlíně. Následovat budou akce v Uherském Hradišti, Vsetíně a Kroměříži. Úvodní zlínský kulatý stůl bude věnován ekonomice a rozvoji Zlínského kraje, ty další pak zdravotnictví a sociální péči, kultuře a sportu a možnostem pomoci kraje obcím, městům a mikroregionům. Obdobné aktivity připravila Strana soukromníků ČR také v Pardubickém kraji.

Více na www.hledamehejtmana.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice