Staník (Úsvit): Celý národ je rozčarován

04.07.2014 20:30

"Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždy". Tento výrok bývalého ruského ministra zahraničí Černomyrdina mne napadl, když jsem si přečetl na Novinkách.cz článek: Jana Nečasová dostala podmínku za zneužití vojenského zpravodajství.

Staník (Úsvit): Celý národ je rozčarován
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Celý národ je rozčarován jak to, že po ročním vyšetřování, kterému předcházela hurá akce Úřadu na odhalování organizovaného zločinu, padly tak nízké tresty.

Pro ty, kteří práci tohoto útvaru dlouhodobě sledují, to však není žádné překvapení. Stačí se podívat do minulosti, jak dopadli obdobné akce, například když před lety v Příbrami zatýkali podnikatele Starku, kterého nejdřív zakuklenci vyváleli v prachu cesty, aby jej následně propustili bez jakéhokoliv obvinění. Takovýchto akcí je po hříchu více a vyznačují se v podstatě stejným scénářem. Skupiny zakuklenců vyrazí dveře do bytu nebo pod majáky zastaví auto, obyvatele bytu nebo osádku vozidla vytáhne z postelí nebo auta, povalí je na zem, za strašného řevu jim nasadí pytle na hlavu a odtáhne je pryč. A nesmí u toho chybět kamera. Přitom by mnohdy stačilo, kdyby jim poslali obálku s modrým pruhem a předvolali je k výslechu, protože u rok staré kauzy rozhodně nehrozí nebezpečí z prodlení.

Nezaujatý divák pak nabývá dojmu, že práce police spočívá ve vyrážení dveří a hraní si na kovboje.

Kdo však zná, jek se personálně tyto, takzvaně elitní útvary, obsazovali, tohoto tento stav věcí nepřekvapí. Do těchto útvarů nešli žádní zkušení kriminalisti, kteří by před tím zpracovávali složité případy a byli tak oslovení trestním řádem. Do těchto útvarů šli dopravní policisté, členové zásahových jednotek a podobně, kde hlavní kvalifikační předpoklad byla dobrá fyzická kondice, aby měli sílu vyrazit dveře a na nějaké znalosti se moc nehledělo. Asi se řídilo příslovím ze slováckých Kopanic: „ Ať jim dá Boh vzrostu, rozumu jim svet nažene.“ Bohužel, jak je vidno nenahnal. Pořád se vytvářejí jakési specializované útvary v domnění, že spasí svět. Obávám se, že výsledky jejich práce budou stejné, jako případ Nagyová.

Panu ministru Chovancovi si dovolím dát jednu radu. Nařiďte všem funkcionářům Policie ČR, aby přestali sledovat americké kriminálky a každé pondělí si pustili Malý pitaval z velkého města anebo Hříšné lidi města Pražského, který uvede ČT za pár dní. Tam mají šanci se něco naučit o vyšetřování trestné činnosti. Je to sice metoda starší více jako sto let ale nikdo nic lepšího ještě nevymyslel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace