Stanjura: My celou dobu říkáme, že naším účelem je přijetí dobrého zákona, ne odklad a nepřijetí toho zákona

01.08.2014 11:38

Projev na 12. schůzi Poslanecké sněmovny dne 1. 8. 2014

Stanjura: My celou dobu říkáme, že naším účelem je přijetí dobrého zákona, ne odklad a nepřijetí toho zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Tak, trvalo to 12 minut, mohlo to trvat dvě minuty, já zkusím za ty dvě minuty zareagovat alespoň na některé z věcí pana premiéra.

Já chápu, že levicová koaliční vláda řeší podobně vážné problémy, jaké řešila pravicová koaliční vláda, v tom jsme ve shodě.

Vy nás ale neposloucháte. My celou dobu říkáme, že naším účelem je přijetí dobrého zákona, ne odklad a nepřijetí toho zákona. To za prvé.

Kdyby váš ministr, který si na chvilku našel práci, Jiří Dienstbier, to napsal pořádně, tak se tady takhle netrápíme, ale tohle dílko je prostě horší, než ten zákon z roku 2002.

Mimochodem, my jsme pro něj nehlasovali, my víme, že má horší rozpočtové dopady, než to dílko pana Dienstbiera, a naším cílem není, aby platil zákon z roku 2002, pro který jsme nehlasovali. A pan premiér byl tehdy... (k předsedovi Hamáčkovi), pane předsedo, kdybyste mi zjednal pořádek, mně se pak špatně mluví, když přímo za mnou se ruší (předseda klubu Faltýnek hovořil s ministrem financí Babišem). Děkuji. Mám jenom dvě minuty. Děkuji.

Pan premiér si hezky odporuje. Za prvé již třináct měsíců nevládneme - pořád začíná tím, když jste tady byli vy. V posledních letech jsme tady nebyli sedm ale šest let. Ale řekl - vy jste pro to nic neudělali, aby za dvě minuty řekl: "Dovolte mi, abych ocitoval Kalouska, vy jste poslali do Sněmovny návrh zákona, a dokonce jste zvažovali mimořádnou schůzi." - Tak co platí? Neudělali jsme nic, nebo jsme zvažovali mimořádnou schůzi, obojí platit nemůže, musíte si vybrat.

Vy sám a vaše vláda nebo vláda, ve které jste seděl, navrhovali odklad toho zákona z roku 2002, vašeho zákona, pro který jste vy hlasoval, před kterým ale dnes varujete.

A já s vámi v tom souhlasím. Dokonce jste přijal naši argumentaci, a to je tu moc dobře, opravdu to oceňuji, že ten zákon neděláme kvůli Bruselu, ale kvůli občanům České republiky. V tom jsme ve shodě, myslím, že se to dá stihnout, jenom nesmí Jiří Dienstbier neustále protlačovat to, co tak blbě napsal. (Potlesk opozice.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …