Stanjura (ODS): Metoda mlčet, mlčet, mlčet, to je skoro jako zatloukat, zatloukat, zatloukat

29.04.2015 17:39

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 29. 4. 2015

Stanjura (ODS): Metoda mlčet, mlčet, mlčet, to je skoro jako zatloukat, zatloukat, zatloukat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura při interpelaci na premiéra

Pane předsedo, to je docela možné, to já už si fakt nepamatuji, jak to přesně bylo. Ale co si pamatuji, že jsem tady kladl konkrétní dotazy na ministra Dienstbiera, a ten se prostě neobtěžoval odpovědět. To já si myslím, že to je hrozná škoda. Pak se bude divit, když ten zákon neprojde. Já tedy doufám, že neprojde. Ale já jsem se ho ptal například, jestli si myslí, že soukromý vlastník si může vybrat nájemce. A odpovědi jsem se nedočkal, přestože pan ministr nám jako ukazoval, co všechno. A já bych byl rád a chtěl bych ho vyzvat, když už ten bod máme, aby se nebál odpovídat a nebál se říkat, co si o tom vlastně myslí. Takhle si myslím, že debata nemá probíhat - že kladete konkrétní dotazy a ministr sedí, vybraní vlajkonoši ukazují takhle (poslanec Stanjura otočením palců naznačuje, jak hlasovat) a nic se nedozvíme.

To já si myslím, že by takhle úplně být nemělo. A argument, že to bude diskutovat ve výboru, no tak, to je sice pravda, ale mnozí jsme v jiných výborech než v ÚP nebo v petičním, mnohým poslancům jste svým hlasováním vzali možnost se k tomu podrobně vyjádřit ve výborech, o to delší bude debata v druhém čtení. No, proč ne, my to určitě vydržíme.

Chtěl bych, i za pana ministra, on tu zas tak často není se svým návrhem zákona, aby odpověděl na ty otázky, které padly. Určitě není jediná. Mohu vzít stenozáznam a mohu je citovat. A metoda mlčet, mlčet, mlčet, to je skoro jako zatloukat, zatloukat, zatloukat. Mne by to opravdu zajímalo, protože jsme o tom široce debatovali. Stejně tak, jako ten nebezpečný návrh na možnost žaloby ve veřejném zájmu. Jestli to nakonec dopadne tak, jak říkají sněmovní kuloáry, že to projde, ale obě dvě nové pravomoci ombudsmance se nedají, tak proč ne, ale pak se ptám, proč ten návrh zákona vlastně projednáváme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…