Stanjura (ODS): Nepolíbili jsme prsten, takže jsme funkci nedostali

24.11.2017 12:32

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny 24. listopadu 2017

Stanjura (ODS): Nepolíbili jsme prsten, takže jsme funkci nedostali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Nový předseda, nové pořádky. Nedá se slovo podle toho, jak se přihlásím, ale podle toho, co kdo řekne. Ale v pořádku, plakat nebudu.

Tak za prvé chci požádat o přestávku na jednání našeho klubu v délce 90 minut. Ta čísla jsou úplně jasná. Je nás tady 200, 115 tvoří hlasovací většina v Poslanecké sněmovně, to je ANO, SPD, KSČM. 200 bez 115 je 85. Děkuji těm, kteří volili Petra Fialu.

Za druhé je to demonstrace síly a nebojte se, nebudeme si stěžovat, nebudeme plakat. Jenom si vzpomeňme na ty pokrytecké řeči o poměrném zastoupení ve vedení Sněmovny a při rozdělení výborů. Už včera jsme slyšeli, že ústupek hnutí ANO je v tom, že podle poměrného systému by Demokratický blok měl pět předsedů výborů, tak nám dali čtyři, ten jeden dali komunistům a tomu říkají ústupek z naší strany. No to je docela levný ústupek, když se rozdává z nároku jiného.

My jsme od začátku říkali, že jak u volby vedení Poslanecké sněmovny, tak z výborů poměrný systém může ale nemusí být uplatněn, že může být uplatněn systém politické dohody. Ta tady evidentně vznikla, hlasovací většina existuje. A chci jenom připomenout a citovat na tento mikrofon středeční slova, která říkal Andrej Babiš. Takhle se podíval k našemu středu a říkal: "Pane Fialo, chtěl byl s vama vládnout, my jsme ready." Tak jsme to viděli. Na to si nestěžujeme. A takhle by to bylo pořád. Co se stalo? Nepolíbili jsme prsten, takže jsme tu funkci nedostali. Bereme na vědomí, prosím o přestávku v délce 90 minut, abychom se mohli poradit, jak budeme postupovat dále na této schůzi.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…