Starosta Caldr: Nesouhlasím s výstavbou logistického centra na Spořilově

25.08.2014 20:45

Plán, podle kterého by na Spořilově, který je už tak přetížený dopravou, mělo vyrůst logistické centrum firmy West Investment, je podle mne absurdní. Doporučil jsem proto radě městské části, aby s jeho výstavbou nesouhlasila, což se také podařilo. V opačném případě by došlo k příjezdu dalších kamionů, které nemají v této oblasti co dělat.

Starosta Caldr: Nesouhlasím s výstavbou logistického centra na Spořilově
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Starosta Pavel Caldr

Tento krok však není řešením pro občany Spořilova, pouze zabráněním dalšímu znečištění. Dlouhodobě trváme na tom, aby se dostavěl Pražský okruh, bez kterého se spořilovští občané přepravních vozidel nikdy pořádně nezbaví. To však může trvat dlouhá léta, ne-li desetiletí.

Ministerstvo dopravy by tak mělo alespoň zaplatit zastřešení Spořilovské ulice, což by podle našich výpočtů stálo 1,8 miliardy. Proč by je mělo platit ministerstvo? Protože takové peníze by kvůli projektům jako jsou tunel Blanka nebo Opencard v současnosti ani hlavní město Praha nemělo.

A když slyším o cenách staveb dálnic, tak si říkám, zda by nestálo za to, na některých místech v České republice pár kilometrů z plánů neubrat a nepostavit tuto důležitou stavbu, na jejíž potřebnost dlouhodobě upozorňujeme. Ministerstvo nás však zatím nevyslyšelo.

Kdyby se totiž Spořilovská zastřešila tzv. těžkým způsobem, mohlo by dojít zároveň k tramvajovému propojení s Prahou 11, což by občanům také pomohlo.

I když město na takové projekty peníze nemá, mohlo by alespoň zafinancovat více protihlukových opatření v okolí Jižní spojky a Spořilovské, některá by měla vzniknout do podzimu, protože po této komunikaci rozhodně nejezdí jenom místní občané.

Budu se snažit i nadále bojovat proti jakýmkoliv projektům, které by přivedly další automobily a kamiony na Spořilov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce