Starosta Jarolím (ANO): Uplynulý rok byl určitě náročný pro většinu z nás...

31.12.2016 14:51

Novoroční přání starosty města Dvůr Králové nad Labem:

Starosta Jarolím (ANO): Uplynulý rok byl určitě náročný pro většinu z nás...
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Vážení občané, milí Královédvoráci, dovolte mi, abych Vám popřál vše nejlepší do nového roku 2017. Ve zpětném zrcátku končícího roku 2016 vidím v našem městě několik milníků, ale také pár všednějších, ale rozhodně ne opomenutelných okamžiků. 

Po dlouhých letech se konečně snad podaří přivést do města velkého investora, kterým je navíc česká firma, která v regionu působí, a nabídne nová pracovní místa nejen obyvatelům našeho města, ale zřejmě do něho přiláká i zaměstnance z jiných míst. Ti se možná v budoucnu rozhodnou ve Dvoře Králové nad Labem žít, založit tady rodinu, využívat místní školky, školy, obchody i lékaře a sami se začnou spolupodílet na rozvoji města svou mimopracovní aktivitou. I to jsou důvody, proč se snažíme nového investora do našeho města přivést.

V roce 2016 se podařila celá řada dalších akcí: rekonstrukce komunikace z Choustníkova Hradiště, Benešova nábřeží, Štefánikovy a Puchmajerovy ulice, ke konci roku i několika ulic v rámci Městské Podstráně, rekonstrukce veřejných WC v centru města, rekonstrukce chodníků v Dukelské ulici, realizovala se další etapa opravy Hankova domu atd.

Ve spolupráci s novým vedením a dozorčí radou společnosti Městské vodovody a kanalizace Dvůr Králové nad Labem se skutečně daří postupně opravovat stávající vodovodní a kanalizační sítě, ale také investovat do techniky a majetku společnosti, což by mělo přinést úspory v dalších letech. Stejně tak začínají v tomto směru fungovat i Technické služby města Dvora Králové nad Labem (TSm) a i zde, myslím, začíná být postupně vidět v každodenním životě našeho města dobrá práce jejich nového ředitele. Pro rok 2017 se podařilo v rozpočtu města zvýšit o 500 tisíc korun příspěvek na činnost sportovních oddílů a právě díky TSm došlo už v roce 2016 k nejnutnějším opravám v areálech softbalu nebo letního stadionu, po kterých sportovní oddíly roky bezvýsledně volaly. Výrazný dluh města v oblasti investic do sportovních zařízení je nutno napravovat i dál a je dobře, že podle požadavků oddílů se počítá s dalšími většími opravami v roce 2017 a s pravidelnými příspěvky i v následujících letech. Ve spolupráci s dobrovolnými hasiči ze Žirče se také podařilo založit hasičskou výjezdovou jednotku města. V mnoha ohledech se tak daří letité problémy, které měly nálepku „to nejde“, vyřešit tak, že se to ve společné spolupráci všech zainteresovaných stran zvládá.

V roce 2017 nás čekají další, už dnes naplánované akce – obrovskou radost mám z toho, že se podařilo získat závazek SŽDC na opravu budovy vlakového nádraží i pěšiny ve svahu pod ním. Hned na jaře dojde na opravu mostu Jana Palacha a k rekonstrukci chodníků a cyklostezky na Benešově nábřeží a ve Štefánikově ulici, dojde k rekonstrukci dětského brouzdaliště a převlékáren v areálu Tyršova koupaliště. Kromě toho chceme pokračovat v postupném přibližování Labské cyklostezky od Kuksu k našemu městu, dál vkládat finanční prostředky do oprav vodovodní a kanalizační sítě nebo pracovat na dohodě a blížit se tak k reálnému a definitivnímu vyřešení letitého soudního sporu s majitelem i provozovatelem čistírny odpadních vod.

Uplynulý rok 2016 byl určitě náročný pro většinu z nás. Zrychlující se doba, která čím dál víc minimalizuje možnost se na chvíli zastavit a jednoduše odpočívat, má za následek i to, že spolu stále méně mluvíme, ačkoliv mluvíme na sebe, že se stále méně posloucháme, ačkoliv se slyšíme, a že spolu stále méně trávíme společného času, ačkoliv se vídáme.

Chci nám všem do nového roku popřát, abychom spolu více mluvili, trávili spolu vzájemně více času a více si naslouchali.

Ing. Jan Jarolím, starosta města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

21:10 Šlachta (Přísaha): Blažek reálně paralyzuje soudnictví v Česku. Podporuju stávku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce zaměstnanců soudů.