Starosta Kučera (ČSSD): Léto nám pokazila informace o přestěhování pobočky České pošty

02.07.2016 14:04

Slovo starosty města Pelhřimov na začátek letních prázdnin:

Starosta Kučera (ČSSD): Léto nám pokazila informace o přestěhování pobočky České pošty
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Pelhřimova František Kučera (ČSSD)

Vážení spoluobčané,

nastal čas prázdnin a dovolených. Rovněž za sebou máme prvních šest měsíců roku 2016. Za tuto dobu se ve městě událo mnoho věcí. Novinkou bylo zavedení zpoplatněného parkování v centru města nebo oddávání na Kalvárii v Pelhřimově. Povedlo se dokončit osvětlení zimního stadionu, položení nové palubovky ve sportovní hale, kompletně je opravená ulice Dobiášova v Pelhřimově a dokončuje se vybudování chodníku na Polním dvoře. Letos jsme zahájili revitalizaci Městských sadů a v plném proudu je rekonstrukce ulic Lesní a Sdružená.

Významnou událostí byla nedávná návštěva prezidenta České republiky Miloše Zemana, při níž se hlava státu setkala například se zastupiteli a občany města. Celá návštěva proběhla bez komplikací, pan prezident si naše město pochvaloval, zapsal se do Pamětní knihy a následně dekoroval prapor města pamětní stuhou prezidenta republiky, což je rovněž připomenutím významného dne Pelhřimova, který už je nesmazatelně zapsán v historii města.

Léto nám však mírně pokazila informace o přestěhování pobočky České pošty do budovy bývalé Agrobanky na Svatovítském náměstí. Bohužel je to rozhodnutí České pošty, které nemůže město Pelhřimov žádným způsobem ovlivnit či dokonce změnit. Ani jsme o tomto kroku pošty nebyli včas informováni.

Nicméně letní měsíce jsou před námi a s ním i kulturní akce, kterých bude i letos dostatek a já věřím, že se na některých z nich společně uvidíme. Masarykovo náměstí ožije koncerty U Stromečku nebo v srpnu filmovým létem s Kinematografem bratří Čadíků. Opět nebude chybět Pelhřimovské kulturní léto, které nabídne promenádní koncerty, pohádky pro děti nebo Malý letní rockový festival. Na konci srpna nás opět čeká Pelhřimovská pouť a Festival hasičských dechových hudeb a Dny záchranářů.

Akcí na léto je daleko více, a proto věřím, že si ze zajímavé nabídky vybere každý. Dovolte mi tedy, abych vám popřál příjemné prožití letních měsíců, slunečné dny, šťastné kilometry při cestě na dovolenou i nazpět domů, odpočiňte si, načerpejte nové síly a dětem samozřejmě přeji mnoho zajímavých prázdninových zážitků.

Autor je starosta města Pelhřimov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…