Starosta Navrátil: Město rozdává seniorům zdarma reflexní pásky

02.01.2016 7:28

Senioři si mohou vyzvednout bezpečnostní reflexní pásek, který je v případě špatného počasí a snížené viditelnosti může ochránit při každodenních pochůzkách městem. „Vzhledem k tomu, že ve městě v posledních týdnech přibylo dopravních nehod, kdy došlo ke střetu automobilu a chodce, chceme tímto krokem napomoci k většímu bezpečí občanů a případné prevenci dalších nehod,“ sdělil starosta města Zdeněk Navrátil.

Starosta Navrátil: Město rozdává seniorům zdarma reflexní pásky
Foto: zdarns.cz
Popisek: Zdeněk Navrátil (STAN), starosta Žďáru nad Sázavou

Město má pro seniory přichystány desítky pásek zdarma, které si oproti podpisu mohou vyzvednout v informační kanceláři městského úřadu. "Dvě stě kusů totiž bylo zakoupeno jedním žďárským občanem, který je rovnou věnoval zpět městu, aby tak mohly být pro seniory opravdu zdarma," doplnil starosta a zároveň za toto sponzorství dotyčnému poděkoval.

Pásky jsou ale vhodné pro všechny chodce. I na tmavém oblečení a v mlze vás odrazka totiž může učinit nepřehlédnutelným. Dvacet pět korun, které do pásku investujete, vám třeba jednou zachrání život.

Reflexní pásky byly vyrobeny jako propagační předmět města a spolu s dalšími propagačními předměty si je občané mohou zakoupit nejen v informační kanceláři městského úřadu, ale také v Informačním turistickém centru na Staré radnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL