Starosta Ptáček: Zprávy z radnice v době naprostého vládního chaosu

16.02.2021 19:03

Komentář na facebookovém profilu k nařízení vlády.

Starosta Ptáček: Zprávy z radnice v době naprostého vládního chaosu
Foto: Repro FCB
Popisek: Starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) rozlévá občanům rybí polévku

Dnes ráno vydalo Ministerstvo vnitra "Informace pro obce ve věci konání zasedání zastupitelstev obcí" v návaznosti na nouzový stav vyhlášený během nedělního večera. Oproti opatřením, která byla platná v uplynulém roce, je zde jedna zcela zásadní změna. Zastupitelstva se nemohou konat v době mezi 21:00 a 5:00 následujícího dne. Tento další a zcela chaotický pokyn vlády jde nečekaně proti zaběhnuté praxi, kdy jednání městských zastupitelstev začínají odpoledne (zastupitelé svou funkci vykonávají po návratu ze zaměstnání) a prakticky nikdy za uplynulé dva roky neskončilo dříve než pozdě v noci. Dnešní jednání Zastupitelstva Prahy 3 bylo řádně svoláno na dnešní odpoledne již před čtrnácti dny.

Během dopoledne jsem se proto spojil s předsedou největšího opozičního klubu Alexanderem Bellu a společně jsme začali řešit, jak se s touto situací vypořádat. Jistě, dva roky se spolu při jednání zastupitelstev utkáváme jako soupeři. Nicméně v době naprostého vládního chaosu, kdy se instrukce samosprávám vydávají až zpětně po vyhlášení nouzového stavu a v situaci, kdy se opatření mění ze dne na den, se spolu dokážeme domluvit.

Dohodli jsme se, že se na místě zasedání zastupitelstva sejdeme předem, společně přepracujeme program tak, abychom vše stihli v požadovaném čase do 21:00. I když jsme každý jiný, jde nám o to, aby v této komplikované době alespoň Praha 3 byla řízena lépe než stát. Díky za to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce