Starosta Uherského Hradiště Blaha: Čísla jsou neúprosná. Mzdy musejí jít nahoru

19.07.2017 10:15

Vždy, když statistici zveřejňují průměrné mzdy, je potřeba hledat řádek s hodnotou patřící Zlínskému kraji na samém chvostu. Nejinak je tomu i nyní – hodnota 24 276 korun znamená, že lidé v regionu si vydělají o více než 3 500 korun méně, než kolik činí průměr České republiky.

Starosta Uherského Hradiště Blaha: Čísla jsou neúprosná. Mzdy musejí jít nahoru
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

„Je to velký problém. I přes stále klesající nezaměstnanost se nedaří dotáhnout se úrovní mezd na ostatní kraje. Je to dáno chybějící infrastrukturou, pro jejíž budování současná vláda neudělal takřka nic. Především špatné napojení na dálniční síť způsobuje, že se k nám investoři nehrnou. A na druhé straně lidé od nás mají ztížené cestování za prací do okolních regionů,“ popisuje dlouho neřešený problém lídr kandidátky ODS s podporou Soukromníků Stanislav Blaha.

Kromě toho lze ale udělat i další krok, který bude znamenat okamžité zvýšení mezd nejen ve Zlínském kraji. „Stát si každý měsíc ukrojí příliš velké sousto z toho, co lidé vydělají. Proto chceme zavést 15% sazbu z hrubé mzdy. To bude v praxi znamenat, že mzdy plošně vzrostou o přibližně 7 procent,“ říká Stanislav Blaha a nabízí i další ingredience pro recept, který povede k lepším výdělkům. „Pokud stát nechá podnikatele volněji dýchat, ekonomika poroste,“ uzavírá. 

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.