Šťástka (Soukromníci): Vadí mi ustrašenost

03.05.2019 11:37

Moje dosavadní pozitivní i negativní zkušenosti z mého studia a práce mi – spolu se studiem moderní historie – umožňují poznat historické paralely a přicházející politickou a mezinárodní krizi, kterou současná takzvaná elita Evropské unie zapříčinila.

Šťástka (Soukromníci): Vadí mi ustrašenost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Šťástka

Do Evropského parlamentu kandiduji proto, abych přispěl ke změně postavení České republiky a české kultury v silně konkurenčním evropském prostředí. Chci, aby k nám současní vládci Evropy měli zasloužený respekt.

Vadí mi ustrašenost, s jakou jsme dosud byli reprezentováni. Vadí mi ta snaživá příchylnost českých europoslanců ke svým chledobárcům, ta lehkost, s jakou zapomínají, koho vlastně zastupují a čí zájmy mají prosazovat.

Žádný z evropských národů není vyvolený, žádná národní kultura není nadřazena jiným. Dokonce ani německá a francouzská ne.

Jako poslanec Evropského parlamentu – v případě zvolení – budu trpělivě, jasně a důsledně vysvětlovat svým kolegům a evropské veřejnosti názory české tradiční většinové společnosti na současné evropské problémy, ať už ty skutečné nebo jen domnělé. Budu navrhovat řešení a budu pro ně hledat v parlamentu podporu. Budu hlasovat pro návrhy, které budou v zájmu skutečných Evropanů a nebudu hlasovat pro návrhy vzniklé dočasným poblouzněním tzv. liberálních demokratů, ať už v jakémkoli aktuálním kabátě. Chci přímo a otevřeně sdělit těm, pro něž jsme jako obyvatelé České republiky jen skupinou potížistů, s nimiž si není třeba dělat starosti, protože nás vždycky přehlasují nebo obelžou, že my, Češi, jsme vždy byli, jsme a vždy budeme součástí Evropy, přestože se nás z ní řada našich současných rádoby spojenců snažila opakovaně vyloučit. Stejně, jako není třeba poučovat nás, ani my nechceme nikoho poučovat. Chceme však, aby náš hlas byl slyšet, aby se s námi počítalo. Při řešení problémů, které složitá civilizace 21.století přináší, potřebujeme hlasy, znalosti a práci všech evropských národů.

Považuji za hrubou chybu současných vedoucích představitelů EU, že svou arogancí a bezohledností přispěli k tomu, že slovo Brexit vůbec vzniklo. Nejen, že se nepoučili a nepřevzali svůj díl odpovědnosti, oni se ještě chovají, jako by jim bylo ublíženo. Stejně tak přistupují k dalším silným evropským tématům, jakými jsou obranná politika, vztah ke světovým supervelmocem, k ochraně práv Evropanů, k nelegální imigraci, cenzuře a omezování svobody. Výsledkem jejich práce nebude Evropa lepší, svobodnější a silnější. Bude to jakýsi spolek vykořeněných lidí bez historické paměti, bez svobodného myšlení, zato však s omezeným vyjadřováním, podvojným myšlením a všudypřítomným strachem.

To si nepřeji.

Přeji si Evropu svobodnou, hrdou, silnou, plnou nápadů. Evropu jako místo, které je bezpečným domovem pro naše další generace. Evropu, do které se budou mladí Evropané rádi vracet ze svých cest po světě s jistotou, že svůj domov najdou na svém místě.

Pokud je to i vaše přání, prosím, přijďte k volbám do Evropského parlamentu 2019.

Volte, dokud ještě volby mohou něco změnit k lepšímu.

Volte, dokud to ještě jde.

Ing. Zdeněk Šťástka, ekonom
číslo 3 na kandidátce pro volby do EP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…