Štayrová (ANO): Město nechá opravit kontejnerová stání

16.01.2020 5:29

V letošním roce by po celém Hradci Králové mělo dojít k opravě některých zastaralých kontejnerových stání. Včera rada města schválila přesun finančních prostředků zatím ve výši milion korun pro technické služby, které budou opravy provádět.

Štayrová (ANO): Město nechá opravit kontejnerová stání
Foto: ANO 2011
Popisek: Monika Štayrová

Mezi prvními by se opravených stanovišť mohli dočkat obyvatelé Moravského Předměstí a Třebše.

„Vzhledem k tomu, že došlo od nového roku ke zvýšení poplatků za odpady, tak cílem bylo jednak zmírnit dosahovanou ztrátu z nákladů na odpadové hospodářství města, a také použít finanční prostředky na opravu stanovišť odpadových nádob,“ říká Monika Štayrová, náměstkyně primátora pro oblast ekonomiky.

„Máme vytipované lokality, ve kterých by mělo dojít opravě kontejnerových stání. Respektujeme přání občanů a podněty od komisí místních samospráv. První stanoviště, které se v letošním roce opraví, by měla být na Moravském Předměstí nebo v Třebši,“ říká Tomáš Pospíšil, ředitel Technických služeb Hradec Králové. Město zatím na opravy kontejnerových stání přesunulo milion korun do rozpočtu technických služeb. „Vzhledem ke střednědobému výhledu rozpočtu předpokládáme, že opravy kontejnerových stání budou probíhat plynule až do roku 2023,“ doplňuje Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice