Štěch (ČSSD): Česko-malajsijská spolupáce je příkladná

21.10.2015 9:11

Na pozvání předsedy Senátu Milana Štěcha přijel do Česka předseda horní komory Malajsie Abu Zahar Ujang. Během třídenní návštěvy se setká taky s premiérem nebo místopředsedkyní Poslanecké sněmovny a zavítá také do Karlových Varů.

Štěch (ČSSD): Česko-malajsijská spolupáce je příkladná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

S předsedou Senátu Milanem Štěchem jednal Abu Zahar Ujang zejména o vzájemné spolupráci obou zemí v oblasti hospodářství, průmyslu nebo vědy. "Včera jsme v Dolních Břežanech otevírali špičkové laserové centrum, které bude po dokončení světovým unikátem. Už teď tam pracují renomovaní vědci z celého světa a věřím, že si tohoto pracoviště všimne i vaše země", řekl malajsijské delegaci Milan Štěch.

Při jednání zmínil také aktuální problémy, se kterými se potýká Evropa: migrační vlnu související se situací zemí na Středním a Blízkém východě, ekonomickou situaci EU nebo téma mezinárodní bezpečnosti. Oba státníci hovořili také o dvou leteckých tragédiích, které se týkaly malajsijských státních aerolinek. "V obou případech umírali nevinní lidé. Malajsie trvá na dořešení příčin pádu letadla nad Ukrajinou. Není přeci možné téma politizovat. Viníci musejí stanout před soudem," řekl předseda senátu Malajsie.

Abu Zahar Ujang vyzdvihl vynikající spolupráci obou zemí v oblasti obrany a letectví. Předseda Senátu Parlamentu ČR připomněl, že kvalitní spolupráci Česka a Malajsie - dvou geograficky velmi vzdálených zemí - na mnoha úrovních lze považovat za příkladnou. Předseda malajsijského senátu pak ocenil také prostředí Valdštejnského paláce a celé Prahy. "Země je taková, jak se umí postarat o své dědictví. A to, co jsme viděl v Praze, mě naprosto ohromilo. Česko je úžasná země," řekl Ujang.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…