Štěch (ČSSD): Poděkování Senátu za realizaci Hasičské fontány

15.09.2018 15:54

Předseda Senátu Parlamentu České republiky pan Milan Štěch osobně poděkoval všem organizátorům a realizátorům Hasičské fontány Praha 2018.

Štěch (ČSSD): Poděkování Senátu za realizaci Hasičské fontány
Foto: Daniela Černá
Popisek: Milan Štěch, předseda Senátu Parlamentu ČR na sjezdu OS KOVO

Na půdě Senátu si děkovný list spolu s certifikátem o vytvoření světového rekordu převzali všichni, kteří se zasloužili o organizaci fontány, a zástupci jednotlivých sborů dobrovolných hasičů, které v sobotu 2. června 2018 na Rašínově a Hořejším nábřeží, Palackého i Jiráskově mostě vytvořily největší vodní a světelnou show, jakou kdy Praha viděla.

Na obou březích Vltavy stálo 1055 hasičů, nataženo bylo přes 7 kilometrů hadic a 2 kilometry elektrických a ovládacích kabelů. Světelný park, který se běžně používá na hudebních podiích, čítal více než 102 inteligentních světel. 207 proudnicemi proteklo více než 3 miliony litrů vody.

V rámci slavnostního dopoledne v Senátu byl poprvé promítnut také dokument České televize o této velkolepé akci, který ji mapuje jak během půlročních příprav, tak v době vlastního provedení. Hasičům za realizaci fontány a nevšední příspěvek k oslavám sta let samostatného československého státu poděkoval kromě předsedy Senátu Milana Štěcha také, v zastoupení generálního ředitele HZS ČR, jeho náměstek plk. František Vavera a hlavní propagátor Hasičské fontány senátor Jiří Vosecký.

Všichni se jednomyslně shodli na tom, že přípravy byly sice velmi náročné a místy i bolestné, ale výsledek byl naprosto velkolepý a obyvatelé i návštěvníci Prahy si ho budou dlouho pamatovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…