Štěch (ČSSD): Ponaučení z války? Ti menší a slabší by měli spolupracovat

10.05.2015 14:36

Moje odpověď na anketní otázku portálu EuroZpravy.cz, která zněla: "Jaké ponaučení by si současný svět měl vzít z druhé světové války? "

Štěch (ČSSD): Ponaučení z války? Ti menší a slabší by měli spolupracovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda senátu Milan Štěch

To ponaučení se může zdát prosté, ale ve skutečnosti jde o jeden z nejtěžších úkolů pro celé lidstvo: eskalace násilí nesmí být řešením konfliktů, ať už ekonomických, sociálních, náboženských nebo etnických.

Násilí z nenávisti má za následek ty nejhorší zločiny, jakých je člověk schopen. A nenávist ve spojení se špičkovou technologií představuje pro lidstvo nepředstavitelné nebezpečí.

A ještě jedno ponaučení bych zmínil: ti menší a slabší by měli úzce spolupracovat, aby se nestali oběťmi těch velkých a silnějších.

Musí se dbát na dodržování mezinárodních smluv a dohod a naopak není dobré neuváženě se vměšovat do záležitostí zemí s jinou kulturou a historickým vývojem. Platí to zejména v dnešní složité mezinárodně politické situaci.

Zdroj: Facebook Milana Štěcha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.