Štěch (ČSSD): Protikuřácký zákon podpořím, cigarety nepřinášejí do života nic dobrého

26.06.2015 11:17

Pokud přijde do Senátu protikuřácký zákon, který bude omezovat kouření na veřejných místech (zejména v restauracích), rád si poslechnu diskusi o něm a všechny hodnotné argumenty. V tuto chvíli jsem poměrně silně přesvědčen, že takový zákon podpořím svým hlasem. Své argumenty bych shrnul ve třech bodech:

Štěch (ČSSD): Protikuřácký zákon podpořím, cigarety nepřinášejí do života nic dobrého
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

1. Zajímám se o informace a stanoviska odborníků o škodlivosti pasivního kouření a jsem přesvědčen, že ve veřejných prostorech, jakými jsou i restaurace, bychom neměli nutit nekuřáky k tomu, aby vdechovali zakouřený vzduch plný smrtících látek.

2. Zkušenosti z mnoha evropských zemí potvrzují, že zákaz kouření nevedl k ekonomickým ztrátám restauratérů. Naopak v některých zemích se po této změně dokonce zvýšil počet návštěvníků restaurací, kteří hodnotí striktně nekuřácké prostředí jako pozitivní změnu.

3. V souvislosti s nárůstem civilizačních chorob (které také způsobuje kouření) je třeba působit směrem k dětem a dospívajícím tak, aby si uvědomili sílu a nebezpečí tohoto zlozvyku a nezačínali s ním. Cigarety totiž podle mého přesvědčení nic dobrého do života nemůžou přinést. My politici musíme přijímat taková opatření, která budou minimalizovat újmy na zdraví a životech obyvatel a také ekonomické dopady nákladné zdravotní péče o kuřáky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…