Štěch (ČSSD): Unie se snaží chytit kocoura za ocas. Kvóty neřeší příčinu

15.09.2015 15:10

I přes příkop mezi Ruskem, Ukrajinou a dalšími státy, který vznikl obsazením Krymu, je třeba zejména v záležitosti tragického působení Islámského státu hledat společná řešení.

Štěch (ČSSD): Unie se snaží chytit kocoura za ocas. Kvóty neřeší příčinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

To, co chystá Evropská unie, tedy kvóty na přerozdělování uprchlíků, je pouze snaha o řešení důsledků. Obrazně řečeno: EU se snaží chytit kocoura za ocas.

My musíme trvat na tom, aby se řešily skutečné příčiny. Přijetí kvót by podle mého přesvědčení skutečné řešení problému jen oddálilo. Čína, Rusko, USA, EU, NATO - všichni by se měli spojit na podporu těch regionálních sil, které na Blízkém východě aktivně  bojují proti Islámskému státu.

Ti všichni potřebují podporu, ale výhledově možná i přímé zapojení mocností v oblasti. Je třeba odložit řešení ostatních problémů v arabském světě a soustředit se na ten největší - Islámský stát. Je prokazatelné, že nejvíc lidí utíká ze zemí, kde Islámský stát působí, nebo kde existuje nebezpečí, že tam působit začne.

Pokud řešení, o kterém mluvím, nepřijme, hrozí v řadě zemí Evropy jak hospodářská tak společenská destabilizace. Islámský stát podle mě zásadně ohrožuje hospodářské zájmy Evropské unie, ale i Číny, Ruska a dalších. To je potřeba zohlednit, a to okamžitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.