Štefec (Trikolora): Pán Pellegrini, opatrně!

14.04.2024 18:05 | Ze sítí

Ohlédnutí za slovenskými prezidentskými volbami, publikované na veřejném facebookovém profilu strany

Štefec (Trikolora): Pán Pellegrini, opatrně!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Štefec

Jestli mohu soudit podle zapšklých výroků v (nejen slovenských) médiích, Ivan Korčok nese porážku v druhém kole voleb velmi těžce. Už-už se viděl prezidentem, a ... nic! Přitom mu to slíbili, stejně jako minule "Čaputke", a té to klaplo! Vyšlo to přece i v Čechách bývalému soudruhu Pavlovi, dokonce bez ohledu na jeho minulost agenta Pávka. Tak kde se sakra stala chyba?!

Chápu, že prohra v utkání jasně cinknutém ve váš prospěch naštve. Ze strany poraženého to vyžaduje opravdu značnou míru (ne)talentu, kterého se od Ivana Korčoka dostalo slovenským voličům v míře více než vydatné. Rozdíl mezi sucharem a panákem Korčokem, ne nepodobným Jiřímu "fíkusu" Drahošovi, a otevřeným, pohotovým a dynamickým Pellegrinim je skutečně propastný. Kdo sledoval předvolební klání a vystoupení obou protagonistů druhého kola, musí mi dát nutně za pravdu.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

Nebudu zde zmiňovat, co v souvislosti s výsledkem slovenských prezidentských voleb předvádí česká politická "galérka". Směs trapnosti, směšnosti a naduté arogance jsem si zcela výjimečně vychutnal v Otázkách Václava Moravce, které jsou pro mě jinak "mrtvej Homolka". Byla opravdu výživná, doporučuji, skutečně jsem se pobavil. A výroky politických a lidských nul typu Pospíšila nebo Němcové jsou už opravdu, ale opravdu mimo mísu. Ještě že aspoň Fiala a Pavel v sobě našli tolik slušnosti, aby Pellegrinimu pogratulovali k vítězství.

Peter Pellegrini zvítězil díky volbě slovenských občanů. Blahopřeji mu k vítězství a Slovákům, mezi nimiž mám hodně přátel, k tomu, že na místě slovenského prezidenta stane schopný a aktivní člověk, který nebude kašlat na jejich problémy. Přesto si nemohu odpustit směrem k němu a jeho okolí jedno malé doporučení.

Záhadné smrtelné autonehody takzvaně "proruských" evropských politiků, k nimž došlo před pár lety, vzpomínka na smrt Alexandra Dubčeka, nebo memento v podobě několika podivných pádů vrtulníků s lidmi, kteří měli sílu ovlivnit politické dění v ČR a v Itálii ... Tyto "náhody" by určitě měly vyvolat minimálně jistou míru opatrnosti. To nejdůležitější totiž není zvítězit v prezidentských volbách, zásadní je dožít se termínu převzetí mandátu.

Takže, pán Pellegrini, opatrně!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.