Štefek (KCM): Kákáká v Roztokách u Prahy

08.11.2014 15:36

Ve čtvrtek 6. listopadu se ve velké výstavní síni Středočeského muzea v Roztokách u Prahy konala vernisáž výstavy Kákáká.

Štefek (KCM): Kákáká v Roztokách u Prahy
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Ve čtvrtek 6. listopadu se ve velké výstavní síni Středočeského muzea v Roztokách u Prahy konala vernisáž výstavy Kákáká. Ateliér intermediální tvorby prof. Milana Knížáka zde prezentoval díla studentů, kteří vedle výtvarné podoby používají i další formy - literární, hudební či divadelní – tedy intermediální.

„Návštěvníci budou sice ochuzeni o umělecké hudební vstupy, které byly součástí vernisáže, ale i tak je prezentovaná část tvorby pestrá a zajímavá. Muzeum tak má mimo nově rekonstruovaného zámku opět expozici, která může přilákat i nové zájemce, obzvláště pokud se podaří zajistit promítání i úvodního slova pana profesora, které šlo v kritice dnešní povrchnosti hluboko do srdce.“ řekl radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se vernisáže společně s ředitelkou muzea Zitou Suchánkovou a profesorem Milanem Knížákem zúčastnil.

“Současný svět sází na povrchnost a zábavnost vyvstávající z přebytečné originality. Ta měla smysl v době modernity, ale dnes svou roli ztrácí. Umění schovávající se pod pojmem originálnosti sklouzává k módním interaktivním či teatrálním projektům, které z umění činí zábavní průmysl. Ale právě neobjevitelský stav založený na zdrženlivosti, pokoře je nadějí netendenčního výtvarného umění. Jednou z forem soudobých autorských přístupů se stává princip opakování. Pedagogický koncept volného pohybu mezi médii v intermediální škole přináší zamyšlení o důvodech umělecké práce a o samotné existenci umění.” stojí v popise expozice.

Jaký dopad bude mít na Vás, si můžete vyzkoušet ve výstavní síni muzea v Roztokách u Prahy sami. Expozice bude přístupná až do 4. ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…