Štefek (KSČM): Muzea, galerie a knihovna obdržely další dotace z Ministerstva kultury

02.07.2015 13:00

Rada kraje 29. června projednala zapojení řady účelových dotací z Ministerstva kultury do rozpočtu příspěvkových organizací v oblasti kultury.

Štefek (KSČM):  Muzea, galerie a knihovna obdržely další dotace z Ministerstva kultury
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

Rada kraje 29. června projednala zapojení řady účelových dotací z Ministerstva kultury do rozpočtu příspěvkových organizací v oblasti kultury.

„Naše organizace se snaží získat pro svou činnost účelově vázané prostředky a oceňuji, že jsou v tomto procesu úspěšné. Tuto Radu se to týkalo Galerie Středočeského kraje, muzeí v Roztokách u Prahy, Jílovém u Prahy, Sládečkova vlastivědného muzea, Polabského muzea a Regionálního muzea v Kolíně, za poslední měsíce však i třeba Středočeské vědecké knihovny, shrnul úspěchy radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Dotace pro Galerii Středočeského kraje ve výši 44.000,- Kč z programu „Integrovaný systém ochrany movitého kulturního dědictví v části D – preventivní ochrana před nepříznivými vlivy prostředí“ byla určena na náročné restaurování sbírkových předmětů.

V rámci téhož programu a za stejným účelem byla poskytnuta dotace dalším příspěvkovým organizacím: Středočeskému muzeu v Roztokách u Prahy ve výši 41.000,- Kč, Regionálnímu muzeu v Jílovém u Prahy ve výši 35.000,- Kč, Sládečkovu vlastivědnému muzeu v Kladně ve výši 60.000,- Kč.

Na vybavení depozitářů a stálých expozic obdrželo Polabské muzeum 40.000,- Kč, Regionální muzeum v Kolíně pak dostalo 98.000 v rámci dotačního řízení Veřejné informační služby knihoven (VISK3) na program „Pokračování v automatizaci knihovny regionálního muzea v Kolíně – pracoviště Kolín a Český Brod“.

25. května schválila další dotace, 324.000,- Kč pro Středočeskou vědeckou knihovnu v Kladně na realizaci projektů z dotačních řízení „Knihovna 21. století 2015“ a Veřejné informační služby knihoven 2015“.

„11. května jsme schválili i další dotace, 70.000,- Kč pro Galerii Středočeského kraje na realizaci projektu „Publikace Jiří Sozanský – Mezní situace“ z programu Kulturní aktivity a 103.000,- Kč pro Středočeskou knihovnu v Kladně,“ doplnil radní Štefek.

Tam je dotace určena pro „Vzdělávání pracovníků knihoven Středočeského kraje v oblasti ICT“, „Digitalizované dokumenty na jednom místě. Vytvoření technických podmínek pro zpřístupnění a uchování digitalizovaných záznamů v SVK v Kladně“ a „Doplňování vybraných záznamů článků do databáze ANL“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…