Štefek (KSČM): Soutěž „Malované svátky“ již má svého vítěze

05.06.2014 5:44

Unikátní soutěž Malované svátky 2014 se v minulém roce setkala s obrovskou odezvou.

Štefek (KSČM): Soutěž „Malované svátky“ již má svého vítěze
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

V neděli 1. června po celém Středočeském kraji probíhaly oslavy Mezinárodního dne dětí. V Mělníku okolo Domu dětí a mládeže byly zahradní prostory zaplněny pohádkovými postavami, stanovišti se soutěžními úkoly, stánky s dobrotami a také s výhrami.  A samozřejmě dětmi, kterých bylo i s doprovodem k tisícovce.

Při této příležitosti byla zároveň vyhlášena vítězka celokrajské soutěže „Malované svátky 2014“, kterou se stala Amélie Novotná z Líbeznic. Předání cen se účastnili náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Milan Němec, radní pro regionální rozvoj Karel Horčička a radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek a starosta města Mělník Ctirad Mikeš.

Unikátní soutěž Malované svátky 2014 se v minulém roce setkala s obrovskou odezvou a tak jí letos pod záštitou Středočeského kraje a náměstka hejtmana pro školství a sport PaedDr. Milana Němce zorganizoval právě Dům dětí a mládeže Mělník a portál MalovanéSvátky.cz a zapojilo se do ní 24 škol.

Z prací žáků 1. stupně vybrali učitelé za každou školu 20 nejlepších, ty se pak hodnotily v on-line hlasování. Deset nejlepších prací pak postoupilo do regionálního finále, kde soutěžily s pracemi z ostatních škol regionu. Vítězové z jednotlivých regionů se pak utkali ještě ve finále. Popsal pravidla soutěže náměstek Němec.

„Vítěz získává školní výlet pro celou třídu „šitý na míru“ dle věku vítěze a to do zajímavých míst Středočeského kraje. Výlety pro vítěze regionálních kol se konaly již v květnu, pár dní po slavnostním vyhlášení regionálních kol. Netradiční výlety pro celé třídy nesly název Po stopách praotce Čecha, představil hlavní cenu radní Horčička.

„Nejen „Malované svátky“, ale i dnešní „Cesta pohádkovým lesem“ s jednotlivými soutěžními úkoly je u dětí velice úspěšné téma a organizátorům patří určitě poděkování za pečlivou přípravu i bezproblémový průběh dne.“ komentoval celou akci Domu dětí a mládeže radní Štefek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě