Štefek (KSČM): Spojují nás společné hranice, řeka a výstava

05.03.2015 13:31

V prostorách Východočeské galerie v Pardubicích byla 4. března zahájena výstava „Sám se skřivany“.

Štefek (KSČM): Spojují nás společné hranice, řeka a výstava
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

V prostorách Východočeské galerie v Pardubicích byla 4. března zahájena výstava „Sám se skřivany“. Vernisáže se zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Jsem rád, že mohu být při konkrétním výstupu spolupráce 3 krajů, Pardubického, Královehradeckého a Středočeského. Spojují nás společné hranice, jedna řeka a nyní i třeba tato výstava. Stejně jak skřivan vítá úsvit, ať je i tato výstava úsvitem dalšího úspěšného rozvoje vzájemné spolupráce,“ řekl radní Štefek.

Záštitu nad výstavou tří institucí, Východočeské galerie v Pardubicích, Galerie moderního umění v Hradci Králové a Galerie Středočeského kraje převzal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Jejím základem jsou symbolistní díla z přelomu 19. a 20. století, která představují českou lyrickou krajinu. Výstava obsahuje na 70 děl významných českých autorů, od Julia Mařáka, Antonína Slavíčka po Františka Bílka či Jana Preislera.

V prostorách pardubického zámku doprovodí krajinky i pestrý kulturní program, výtvarné dílny a aktivity, animační programy, hudební podvečery, komentované prohlídky s autorem výstavy Richardem Drurym, přednášky i happeningy. Podrobnější program naleznete na www.vcg.cz .

Výstava potrvá až do 31. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky