Štefek (KSČM): Známe dodavatele interiérů do Veigertovského domu

03.02.2015 10:45

Rada kraje schválila 2. února vyhodnocení veřejné zakázky na vnitřní vybavení domu č. 8 v Kolíně. Zakázku v projektové hodnotě necelých 24,5 milionu Kč s DPH vyhrála firma A.M.O.S. Design s.r.o. s částkou necelých 21 milionů Kč s DPH.

Štefek (KSČM): Známe dodavatele interiérů do Veigertovského domu
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Rada kraje schválila 2. února vyhodnocení veřejné zakázky na vnitřní vybavení domu č. 8 v Kolíně. Zakázku v projektové hodnotě necelých 24,5 milionu Kč s DPH vyhrála firma A.M.O.S. Design s.r.o. s částkou necelých 21 milionů Kč s DPH.

„Obsahem této zakázky jsou interiéry do Veigertovského domu, kde bude po probíhající rekonstrukci hlavní sídlo Regionálního muzea v Kolíně. Zahrnují administrativní zázemí, informační centrum, depozitáře, expozice, lektorské prostory i vědecká pracoviště. Je to v podstatě veškerý interiér a mobiliář, od vitrín přes multimediální prvky po židle a další kancelářské vybavení.“ představil zakázku radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Dodávka interiérů je součástí projektu rekonstrukce domu č. 8, kde budou zřízeny stálé expozice, výstavní prostory, zázemí pro pracovníky muzea, depozitáře, víceúčelový sál. V objektu bude dále vybudováno městské informační centrum poskytující návštěvníkům informační servis nejen o vlastní památce, ale i dalších turistických cílech v regionu s možností zakoupení suvenýrů, upomínkových předmětů a literatury.

V suterénu bude prostor pro depozitáře listin, ve sklepení se návštěvníci seznámí s historií tohoto domu. V prvním patře se můžeme těšit na expozici dějin Kolína a na samostatnou expozici bitvy u Kolína, zbyde prostor i na expozici entomologie a prostor pro krátkodobé výstavy. V podkroví naleznou své místo kanceláře muzea a nezbytné zázemí.

Pro kolínské muzeum je zprovoznění centrálního objektu důležitým cílem, je totiž rozloženo na 13 místech na Kolínsku a velkou část sbírek i depozitářů má v nevyhovujících podmínkách.

„Současně muzeum finančně podporujeme při přípravě vlastních přírodovědných a historických expozic, které nejsou zahrnuty do uznatelných výdajů projektu.“ dodal Štefek.

Projekt je spolufinancován z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Náklady na celkovou opravu muzea, interiéry, expozice jsou ve výši 133 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace