Stehlíková (LES): Naše spolupráce vyplývá ze zásady společně hájit demokratické hodnoty

23.11.2019 20:57

Zdravice první místopředsedkyně Liberálně ekologické strany Džamily Stehlíkové

Stehlíková (LES): Naše spolupráce vyplývá ze zásady společně hájit demokratické hodnoty
Foto: wikipedia.org
Popisek: Džamila Stehlíková

Vážený pane předsedo, paní delegátky, páni delegáti,

děkuji za toto pozvání jménem LES a za možnost v reálu ukázat, jak vypadá taková koordinace demokratických středopravicových sil, tak zcela v duchu provolání z Letné. Liberální ekologická strana spolupracuje s TOP 09 již pátým rokem a od doby svého vzniku se navzájem podporujeme před volbami. Osvědčilo se nám budování společných kandidátek, delegování osobností strany LES na kandidátky TOP 09 a vzájemná podpora kandidátů například kandidátů do Senátu. Můžeme říci, že jsme se podporovali navzájem v komunálních, krajských, sněmovních, senátních a evropských volbách. Právě v posledních evropských volbách projekt Společně pro Evropu dokázal, že skoro dvacet subjektů včetně TOP 09, hnutí STAN a LES, je schopno se spojit, když jde o záchranu demokracie.

Podporujeme se navzájem i na expertní bázi. Například v oblasti vytváření efektivního ekologického programu. Tady je takový příklad, kdy několik exministrů životního prostředí a dalších odborníků ze strany LES a TOP 09 vytvořili Memorandum o ochraně životního prostředí pro Českou republiku. Věřím, že se budeme navzájem podporovat i v budoucnu, a to i po volbě nového vedení Vaší strany. Naše spolupráce totiž naprosto přirozeně vyplývá ze zásady společně hájit demokratické polistopadové hodnoty. Právní stát, ochranu lidských práv a svobod zejména v okamžiku, kdy v Parlamentu sedí komunisté a kvazifašisté. Komunisté se podílejí na vládě a ta je vedená oligarchou ve střetu zájmů Andrejem Babišem s vydatnou podporou z Hradu proruského Miloše Zemana. V této situaci jsem přesvědčena, že společný postup demokratických pravicových stran je cestou, jak porazit Andreje Babiše v čestných volbách. Ještě jednou děkuji za pozvání a děkuji za pozornost.

DŽAMILA STEHLÍKOVÁ, PRVNÍ MÍSTOPŘEDSEDKYNĚ LIBERÁLNĚ EKOLOGICKÉ STRANY

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.