Steiner: Nedělím lidi na levičáky a pravičáky či bohaté a chudé, ale na lumpy a poctivce

29.07.2014 10:58

Netradiční kampaň PRO! Leo do Senátu odstartovala v Lounech.

Steiner: Nedělím lidi na levičáky a pravičáky či bohaté a chudé, ale na lumpy a poctivce
Foto: tan
Popisek: Exúředník dotačního úřadu Severozápad Leo Steiner

Poslední červencový týden se v bytě Leo Steinera uskutečnila netradiční první tisková konference související s ohlášením jeho kandidatury do Senátu na podzim letošního roku za obvod 6, kam patří okres Louny, Rakovník a několik obcí z okresu Kladno. V neformálním prostředí při snídani byly přítomným představeny důvody kandidatury, hlavní cíle a připravované aktivity.  

V netradičním prostředí a netradičním formou se uskutečnila v bytě Leo Steinera tisková konference spojená s domácí snídání podávanou právě kandidátem do Senátu. „Někdo může považovat takovou formu pozvání za extravaganci či dokonce nabízenou snídani za úplatek, ale já jsem už prostě takový. Budu nadále člověkem, který má dveře lidem vždy otevřené, který skromnými zdroji se bude snažit pomoci tam, kde bude třeba a tam kde bude platný. Pokud mi lidé dají důvěru, zvolí si do Senátu člověka, který již ukázal, že neuteče do Prahy, bude nadále odvážně hájit jejich zájmy a dveře před nimi nezavře. Chce to odvahu, dát mi hlas, ale bez odvahy to nejde“, sdělil během podávání snídaně Leo Steiner.    

Leo Steiner bude kandidovat jako nestraník formou široké koalice. Složení koalice není ještě pevně dáno, ale na poměry České republiky bude mimořádné, jelikož minimálně 4 politické subjekty již vyjádřili souhlas se společnou kandidaturou. Obdobný formát byl zvolen rovněž i v druhém senátním obvodu Ústeckého kraje, v Děčíně, kde kandiduje dlouholetý starosta Josef Zoser. „Politické strany jsou na úbytě, přesto jsem se rozhodl pro model koaliční kandidatury, jelikož mi to připadá poctivější. Nedělím lidi na levičáky a pravičáky či bohaté a chudé, ale na lumpy a poctivce, na líné chytrolíny a pracující. Nejsem žádný spasitel, protikorupčník či anděl. Jsem chybující člověk, který se kvůli sobě a dětem nebojí, a proto se snaží svými aktivitami dát lidem víru, naději a radost. Život je krásně pestrobarevný, my o něj však  musíme řádně pečovat“, doplnil Leo Steiner.    

Vlastní kampaň bude velmi skromná, samozřejmostí je financování přes transparentní účet a odmítání tradičních prvků, jako jsou billboardy a placené inzerce. V rámci kampaně se setkáme s akcí plachty na ploty a domy, letáky, plakáty a elektronická média. „ Chceme za málo peněz hodně muziky, proto například připravujeme natáčení krátkých filmů z různých míst senátního obvodu, kde hlavními herci budou místní lidé. Honorář za to pro ně nebude, ale večer bude projekce filmu, který díky nim vzniknul. Nevěříte? Ozvěte se nám a my za Vámi přijedeme. Pokud se chcete nejdříve podívat, natáčíme například 6. září v Novém Strašecí a v srpnu v Kryrech“, upřesnil Leo Steiner.

Předvolební program je sice důležitým prvkem v boji o hlasy. Důležité je jednak, aby nezůstalo pouze u slov v programu a stejně tak je podstatné, kdo slova říká. „Programem jsou veškeré mé dosavadní aktivity, které se soustředily do mobilizace občanských aktivit s cílem vytrhnout lidi z letargie a skepse. Chci být nadále místním ombudsmanem, prosazovat odpovědnost všech bez rozdílu, vyhnat kmotry z regionu, naslouchat lidem a společně tvořit v širokém zájmu. Prostě sloužit lidem“, uzavřel Leo Steiner    

Mgr. Leo Steiner (1971), jako nestraník je koaličním kandidátem do Senátu 2014 v obvodu č. 6 (Louny)

Rodák ze severu Čech, kde vystudoval gymnázium i univerzitu, nyní bydlištěm v Lounech. Pracoval jako učitel, konzultant, úředník a manažer s patnáctiletou zkušeností s řízením sociálních, regionálních a ekologických projektů i velké státní organizace. V roce 2012 se mu snad podařilo začít cestu k nápravě v ROP Severozápad a zabránit dalšímu rozkrádání dotací z EU. První skupina obžalovaných osob v této kauze míří na podzim k soudu. Jako iniciátor prvního krajského referenda Platit musí viníci (http://www.krajskereferendum.cz/) se s více jak desítkou tisíc občanů snaží donutit Ústecký kraj k vymáhání miliardových škod od viníků, tak jak jim to ukládá zákon.

Vážení voliči,

znám dobře práci Senátu a znám a obdivuji i pana Leo Steinera. Rád bych Vám ho proto doporučil jako kandidáta ve volbách druhé komory našeho Parlamentu. Obdivuji ho proto, že znám z vlastní zkušenosti, co je to pustit se do boje proti korupci: docela dobře Vás to může semlít… Chce to odvahu a hodně dobrou hlavu. Obojí pan Steiner má.

Boj s korupcí neskončil. Začíná její další kolo: před námi je odhalit a rozbít mafii některých soudců a konkurzních správců. A budou další, když nebudeme volit do Parlamentu s rozmyslem.

Učinili jste i vlastní zkušenost: před lety tu byl do Senátu zvolen politik, který liknavostí připustil obrovskou korupci, známou jako ROP Střední Čechy. Buďte letos obezřetnější!

Volte Leo Steinera. Ručím Vám za něj svým slovem bývalého předsedy vlády a předsedy Senátu, který si zachoval čisté ruce.

Petr Pithart

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…