Steiner (PRO!Kraj): Politicky motivované porcování medvěda je výsměchem pro zadlužený kraj

20.04.2015 12:28

Hnutí PRO! Kraj se odmítá účastnit nekoncepčního řízení Ústeckého kraje a chce v nadcházejících měsících představit svoji vizi trvale udržitelného rozvoje kraje.

Steiner (PRO!Kraj): Politicky motivované porcování medvěda je výsměchem pro zadlužený kraj
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Z tiskové konference Leo Steinera

Členové Hnutí PRO! Kraj se druhý dubnový víkend sešli v Jiřetíně pod Jedlovou, kde projednali  vizi rozvoje kraje a rovněž samotného Hnutí. Předmětem tohoto jednání bylo rovněž konstatování aktuálního stavu vedení kraje, které je realizováno optikou politických a případně jiných zájmů na úkor všestranného rozvoje daného zákonem a které je v zájmu jeho občanů. 

Od soboty 11. dubna do neděle 12. dubna probíhalo v Jiřetíně pod Jedlovou Plénum Hnutí PRO! Kraj, které je jeho nejvyšším orgánem. Do Jiřetína se sjely na 4 desítky jeho členů, kteří jednak vyhodnotili dosavadní činnost tohoto nebývalé úspěšného Hnutí a rovněž přijaly základní vizi jeho rozvoje, které je v souladu s trvale udržitelným rozvojem kraje. Politický potencionál a značka Hnutí byla výrazně posílena v loňských komunálních volbách, kde uskupení založená a platformě PRO! výrazně uspěla a stala se součástí vlády v mnohých velkých městech, ale i menších obcí. „Z protestního hnutí se stává již respektované a tvořící uskupení, které se nebojí odpovědnosti a své priority a vize, s kterými se voliči ztotožňují, nyní prosazuje do života. Mnoho věcí se nám jako opozičnímu subjektu podařila, ale rovněž nepodařila na krajské úrovni prosadit a nyní nastává část představit v nadcházejících měsících konkrétní plán hnutí, na jehož konci bude čistý kraj, který má vizi trvale a udržitelně rozvíjejícího se regionu na který můžeme být hrdi. Do formování tohoto plánu se může zapojit kterýkoliv občan kraje, s tím, že dílčí výstupy budeme zveřejňovat a v rámci komunitních setkání projednávat na různých místech kraje. Jsme přesvědčeni, že tento plán získá podporu a bude moci být po krajských volbách v r. 2016 realizován“, sdělil Leo Steiner, manažer Hnutí. 

Fatálním dlouhodobým nedostatkem řízení kraje je jeho nekoncepčnost, nesystémovost a naopak velký klientelismus a neprofesionalita. „Možnosti rozvoje kraje, jsou limitovány dostupností finančních zdrojů, které jsou v celkovém krajském rozpočtu velmi malé. Je výsměchem občanům zadluženého kraje, že jeho vedení pokračuje v politicky motivovaném porcování medvěda v podobě rozdělování domnělého přebytku v téměř půl miliardové výši. Takové jednání, jak samo vedení přiznává, je nekoncepční, neekonomické a založeno pouze na politickém a jiném lobbingu. Hnutí PRO! Kraj se nikdy nebude účastnit takového jednání a proto rozdělení přebytku ze schváleného loňského schodkového rozpočtu  nepodpoří.“, sdělil Jiří Řehák, předseda klubu zastupitelů Hnutí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí PRO!Kraj

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…