Štengl (SPO): Odmítáme zřizování zařízení pro utečence, dodávky zbraní, diskriminaci našich občanů...

10.11.2015 10:17

Prohlášení Strany Práv Občanů Pardubického kraje k současné politické situaci a postoji k nelegálním imigrantům:

Štengl (SPO): Odmítáme zřizování zařízení pro utečence, dodávky zbraní, diskriminaci našich občanů...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Štengl

Bráníme Práva českých občanů a rozhodně podporujeme myšlenky a názory našeho prezidenta Miloše Zemana, který jako jeden z mála brání naší rodnou zem před řízenou invazí nelegálních imigrantů.

Zásadně odmítáme zřizování zařízení pro utečence v našem kraji.

Je nutné respektovat vůli občanů a principy přímé demokracie.

Zásadně odmítáme přehlížení potřeb a zájmů našich občanů tvořících většinu společnosti ze strany dnes vládnoucí politické elity.

Povinností vlády a samospráv na všech úrovních je důsledná a nekompromisní ochrana základních práv a svobod zejména občanů na území, kde tato skupina vládne a za které nese odpovědnost.

Zásadně odmítáme diskriminaci našich občanů na úkor imigrantů.

Je nepřijatelné nabízet ústy prezidenta hospodářské komory Vladimíra Dlouhého, okamžitě 4 000 pracovních míst imigrantům v situaci, kdy kolem půl milionu našich občanů marně, často dlouhodobě hledají práci, a to mají naše školy, znají jazyk a kulturu.

Zásadně odmítáme zvyšování daní na pokrytí nákladů s uprchlickou krizí.

Zásadně odmítáme tak zvané uprchlické kvóty.

Jediné účinné opatření je začít respektovat naše zákony, účinně a nekompromisně bránit státní hranice.

Zásadně odmítáme finanční pomoc pro řešení uprchlické krize do států postižených válkou a migrací. Jsme pouze pro pomoc materiální.

Je prokázáno, že 65% až 90% peněz je spotřebováno při distribuci prostředků. Většina je rozkradena a nakonec končí v rukách skupin, které krizi vyvolaly.

Když už máme pomáhat, tak pouze skutečně potřebným lidem formou materiálních dodávek potravin, hygienických, zdravotních potřeb a oblečení a vybavení pro bydlení z produkce našich podniků. Tím podpoříme domácí výrobce a zaměstnanost a hlavně nehrozí nebezpečí ze zneužití dodané pomoci.

Zásadně odmítáme dodávky zbraní a munice do krizových oblastí.

Je prokázáno, že většina zbraní se dostane do rukou sil vyvolávající destabilizaci a použita proti civilním obyvatelům a obětem krize.

Když už máme pomáhat, dodávejme např. traktory, zavlažovací systémy a potravinářské stroje z produkce našich podniků. Česká republika pak nebude spojována s válkou a násilím.

Zásadně odmítáme militantní export tak zvané naší demokracie.

Respektujme právo na sebeurčení a vlastní tradice i kulturu zemím.  Zároveň nekompromisně a důsledně trvejme na našem právu na respekt, sebeurčení a vlastní tradice a kulturu na území Evropské unie.

Zásadně odmítáme neodpovědnou a nekompetentní politiku dnešních vedoucích představitelů Evropské unie včele s Angelou Merkelovou.

Je prokázáno, že na invazi takového množství imigrantů Evropská unie není připravena sociálně, ekonomicky a zejména bezpečnostně. Evropská unie musí začít respektovat své občany a pevně se postavit na obranu jejich zájmů, tradic a z nich vycházející bezpečné perspektivy.  

Zásadně odmítáme vojenské vměšování do cizích států bez mandátu OSN.

Zajistěme bezpečný domov všem imigrantům v jejich rodné Sýrii, Iráku a Libyi.  Musí skončit vojenská agresi, placení a vyzbrojování jednotlivých skupin a také ilegální obchodování s teroristy.

Zdeněk Štengl, předseda Krajského výboru Pardubického kraje a zastupitel Pardubického kraje za SPO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…