Štěpán (DOMOV): Passer je Z(KO)LODĚJ ?

10.09.2014 20:50

Již podruhé v krátké době byl v investigativním pořadu Reportéři ČT usvědčen z vážného střetu zájmů kandidát na primátora za hnutí Pro Prahu Zbyněk Passer, který je také podle všeho neformálním šéfem tohoto politického uskupení.

Štěpán (DOMOV): Passer je Z(KO)LODĚJ ?
Foto: DOMOV
Popisek: DOMOV

V pondělním vydání pořadu dokonce pan Zbyněk Passer sám uznal, že v případě jeho hlasování z pozice představitele radnice v městské části Praha-Koloděje se dopustil střetu zájmů. Svým přiznáním Zbyněk Passer v pondělí večer odkryl karty a je třeba ho vyzvat, aby odešel ze hry.
V první reportáži odvysílané před časem v ČT se jednalo o požadavek na velkou změnu územního plánu hlavního města Prahy v souvislosti s obřím developerským projektem Radima Passera, bratra a sponzora hnutí Zbyňka Passera. Sám stínový šéf nového hnutí Pro Prahu a kandidát na primátora Zbyněk Passer tehdy nebyl schopen jasně odpovědět na otázku, zda by se odmítl účastnit hlasování o této změně územního plánu, kdyby byl zvolen do zastupitelstva hlavního města Prahy. Jeho vyhýbavá odpověď byla sama o sobě podezřelá, ovšem stále jsme se pohybovali v rovině úvah „coby, kdyby“.

Pondělní vysílání ( zde ) Reportérů ČT ovšem jasně ukázalo, že problematika střetu zájmů, kdy se politik v souvislosti s výkonem své veřejné funkce neštítí zvýhodnit sám sebe nebo své blízké, panu Zbyňku Passerovi na srdci příliš neleží. Přihrál vlastní osmdesátileté matce pozemky obce v hodnotě nejméně 27 milionů, ale vlastní matku skoro nezná, protože bydlí přes dvůr. Jak se mohou voliči spolehnout, že něco takového, ovšem v mnohem větší míře a s neporovnatelně větším dopadem na život Pražanů, Zbyněk Passer neučiní i v pozici zastupitele hlavního města? Ba co hůře, v pozici radního či dokonce primátora?

Člověk, který není schopen věrohodně vysvětlit, proč hlasoval ve svůj vlastní prospěch a ještě to vysvětluje náhlou ztrátou paměti, nemůže být důvěryhodným kandidátem na pražského primátora. Stačí, že nám tu kandidují dva, kteří již mají na krku obžalobu a zanedlouho stanou před soudem. Třetího takového primátora, pane Zbyňku Passere, tu nepotřebujeme!

Vyzývám na základě závažných informací uvedených ve dvou pořadech Reportéři ČT, aby se Zbyněk Passer vzdal své kandidatury na primátora Prahy i řadového člena Zastupitelstva hlavního města Praha. Osobně věřím, že Pražané již znovu nenaletí na projekt, který se nápadně podobá straně Veřejné Věci, která vsadila na dlouhonohé blondýny v pěkných kulisách pimprlového divadla, které shora na nitkách vodil jiný zazobaný principál zvaný superguru. Všichni si snad dobře pamatujeme, jak to nakonec dopadlo.

Poctivost pana Passera krásně ilustruje jeho vlastní podřeknutí, kdy se v reportáži chlubil jak jeho rodina ze svého zaplatila chodník na hřbitově v Kolodějích. „My máme vlastně hrob tam vzadu, takže to vlastně jaksi mělo i tenhleten efekt,“ řekl reportérce. Jinými slovy: Zaplatili jsme nový chodník proto, abychom nemuseli chodit na hrob pradědečka blátem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: DOMOV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…