Štěpánek (SZ): Praze do vánoc zcela reálně hrozí zavalení odpadky

04.09.2014 17:40

O svoz komunálního odpadu se bude v Praze místo Pražských služeb (PSAS) starat Technická správa komunikací (TSK). Pražští radní schválili, že takzvaně propachtují část týkající se svozu komunálního odpadu z PSAS pod TSK. Trojkoalice Zelení, KDU-ČSL a Starostové s tímto řešením rozhodně nesouhlasí.

Štěpánek (SZ): Praze do vánoc zcela reálně hrozí zavalení odpadky
Foto: archiv SZ
Popisek: Petr Štěpánek, kandidát Strany zelených

„Město je třeba rozdělit do několika (patrně čtyř, levý-pravý břeh, sever-jih, případně centrum) svozových oblastí a svoz a likvidaci odpadu řádně vysoutěžit. Rada města „zapomněla“ vypsat výběrové řízení a teď se pokouší obejít zákon, aby svoz a likvidaci odpadu zajistila bez výběrového řízení. Praze do vánoc tak zcela reálně hrozí zavalení odpadky. Dokud budou Pražské služby vlastnit spalovnu, budou mít v likvidaci odpadu hlavní slovo a vyvádění činností do TSK nijak nepomůže,“ říká k problému lídr kandidátky Trojkoalice Petr Štěpánek.

Hlavnímu městu hrozí od listopadu kolaps ve svozu odpadu. Kontrakt, který radní vymysleli, může totiž podle Trojkoalice zrušit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). “Radní za TOP09 zaspali a nevypsali včas výběrové řízení na svoz a likvidaci odpadu a teď se snaží obejít zákon. Zakázku za miliardy musí buď vysoutěžit nebo zadat firmě, kterou 100% vlastní. Propachtování (pronájem) zakázky je nezbavuje povinnosti vypsat výběrové řízení,“ upozorňuje Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…