Štětina (TOP 09/STAN): Není malých a velkých konfliktů. Unie vystupuje proti všem, kdo trpí

15.05.2015 9:10

Europoslanec otevřel svou pražskou kancelář veřejnosti. Seznamoval ji s činností Evropského parlamentu a probíral aktuální témata, včetně dění na Ukrajině:

Štětina (TOP 09/STAN): Není malých a velkých konfliktů. Unie vystupuje proti všem, kdo trpí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

„Evropský parlament zastupuje všechny občany Evropské unie, a tak poskytuje značný prostor pro diplomacii a ochranu lidských práv. Umožňuje nám například vyvíjet tlak na nedemokratické režimy k tomu, aby zlepšily své chování,“ uvedl europoslanec a dlouholetý obránce lidských práv a válečný zpravodaj Jaromír Štětina. „Nerozlišujeme mezi ostře sledovanými a zapadlými konflikty. Vystupujeme na obranu pronásledovaných a trpících všude, kde je to třeba,“ pokračuje Štětina.

Za rok od voleb se toho Poslaneckému klubu Evropské lidové strany, jehož je europoslanec členem, hodně povedlo. Například omezení podpory pro tradiční biopaliva ve prospěch pokročilých biopaliv nebo umožnění členským státům zakázat pěstování geneticky modifikovaných organismů.  

Dále se podařila prosadit rezoluce o protiteroristických opatřeních a usnesení k vraždě Borise Němcova a osvobození Nadiji Savčenko. Také rezoluce o genocidě Arménů a další týkající se tragédií ve Středozemním moři a evropské migrační a azylové politiky. „Cítím jako své poslání pomáhat Gruzii i dalším bývalým sovětským republikám v tom, aby si mohly svobodně zvolit svou budoucnost,“ zakončil Štětina.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…