Stöcklová (ČSSD): Schválení kvót je jen první krokem...

16.03.2015 7:31

Česká strana sociálně demokratická udělala na svém 38. sjezdu důležitý krok k podpoře žen v politice. Změny stanov zavádí 40% kvótu pro zastoupení méně zastoupeného pohlaví na kandidátních listinách pro krajské volby a volby do Poslanecké sněmovny.

Stöcklová (ČSSD): Schválení kvót je jen první krokem...
Foto: Oranžový klub
Popisek: Oranžový klub

Podnět ke změnám stanov vzešel z vnitrostranického referenda, které se konalo v roce 2014. Pro zavedení 40 % kvóty pro druhé pohlaví na kandidátkách se tehdy vyjádřilo téměř 4.500 tisíc členů a členek strany.

„Vítáme zavedení těchto opatření, protože se domníváme, že výraznou měrou přispějí ke zkvalitnění kandidátních listin sociální demokracie, a také dají větší šanci ženám k tomu, aby se prosadily,“ říká předsedkyně Oranžového klubu Zuzana Jentschke Stöcklová. Zároveň oceňuje i zvýšení počtu žen v předsednictvu z dosavadní jedné na dvě, Michaelu Marksovou-Tominovou a Lenku Teska Arnoštovou.

„Schválení kvót je jen první krokem, o efektu opatření rozhodne zejména to, zda se bude jednat o tzv. kvóty zipové, které ženám zajistí místa na volitelných místech kandidátky. Zároveň je nutné, aby se strana více snažila stát se otevřenou a atraktivní pro schopné ženy. To by mohl být náš společný úkol, ke kterému se za Oranžový klub hlásíme,“ říká Jentschke Stöcklová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…