Stráská (ČSSD): Nenecháváme nic náhodě. Snažíme se přilákat absolventy medicíny

01.09.2016 11:15

Jihočeský kraj se snaží do nemocnic získat mladé lékaře i zdravotní sestry také pomocí benefitů. Nabízí jim ubytování či firemní mateřskou školu.

Stráská (ČSSD): Nenecháváme nic náhodě. Snažíme se přilákat absolventy medicíny
Foto: Archiv Ivany Stráské
Popisek: Hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská

Ubytování či firemní mateřská škola. To je příklad benefitů, kterými se snaží Jihočeské kraj, respektive nemocnice, jejichž je jediným vlastníkem, motivovat mladé lékaře, sestry i další absolventy zdravotnických škol k tomu, aby našly pracovní uplatnění právě zde. Inspirovat je mohou i různé soutěže či možnosti si práci na špičkových pracovištích vyzkoušet v praxi.   

„Nenecháváme nic náhodě. Kvalitní zdravotnický personál je vždy potřebný, proto se snažíme přilákat absolventy medicíny a zdravotnických škol k práci v našich nemocnicích pomocí různých benefitů. Patří mezi ně nabídka ubytování či možnost využití firemní mateřské školy, inspiraci pak mohou najít během různých soutěží,“ potvrdila první náměstkyně hejtmana Ivana Stráská.

Soutěž Medik roku a Jihočeská sestřička

Stráská upřesnila, že jihočeské nemocnice pořádají například soutěž Medik roku, určenou studentům medicíny, nebo soutěž Jihočeská sestřička pro budoucí zdravotní sestry. „Obě akce mají budoucí absolventy upozornit na možnost pracovního uplatnění v krajských zařízeních. Pokud si mladí medici vyzkoušejí práci v nemocnici, obvykle jsou nadšeni moderním prostředím, kvalitou lékařů i sestřiček a možností perspektivního zaměstnání,“ doplnila náměstkyně.

Investice do zdravotní techniky, budov a zároveň dobří lékaři i ostatní personál jsou základním předpokladem pro plně fungující zdravotnictví. „Díky tomu se nám daří jihočeské nemocnice dlouhodobě držet na špičkové úrovni v rámci naší republiky i celé Evropy,“ uzavřela Stráská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce