Středočeský STAN má "stínovou radu" kraje

14.03.2016 15:41

Kandidát na hejtmana Vít Rakušan má před letošními volbami již sestavenou kompletní radu kraje.

Středočeský STAN má "stínovou radu" kraje
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Stínová krajská rada Starostů a nezávislých je připravená po podzimních volbách vyslat na místa radních skutečně kompetentní lidi, z valné části současné krajské zastupitele, kteří se práci pro kraj věnují už více než tři roky.

Oblast regionálního rozvoje dostal díky svým dlouholetým zkušenostem na starost Věslav Michalik, letitý starosta Dolních Břežan. Ve své funkci starosty i krajského zastupitele dlouhodobě usiluje o zvyšování životního standardu ve své obci i regionu.

Pro oblast financí je za středočeský STAN tou nejkompetentnější osobou Martin Macháček, bývalý starosta Ondřejova, který v minulosti dlouhodobě prosazoval zveřejňování všech výdajů kraje. Za jeho působení ve funkci starosty byl Ondřejov jednou z prvních obcí, která na svém webu už od roku 2007 výdaje zveřejňovala.

Zodpovědnou za návrhy, jak zlepšit školství a řízení krajských středních škol, je Lenka Mrzílková, starostka Neratovic. Původním povoláním je učitelka a problematiku velmi dobře zná i z pozice bývalé ředitelky střední školy.

Životní prostředí je tématem pro Ivo Šance, bývalého starostu Kutné Hory. Oblasti zdravotnictví a sociálních věcí se bude věnovat Pavla Štrobachová, starostka Smečna, která se v oblasti zdravotnictví a sociálních služeb dlouhodobě pohybuje.

Resort kultury a památkové péče je doména historika Pavla Fojtíka, nyní místostarosty Nymburka.

Za dopravu a efektivní dopravní obslužnost má zodpovídat poslankyně Věra Kovářová, v minulosti jedna z iniciátorů petice „Ráthův škrtobus“. Jejím cílem tehdy bylo zachovat občanům Středočeského kraje základní dopravní obslužnost.

Petr Holeček, starosta Kralup nad Vltavou, je osobou zodpovědnou za bezpečnostní koncepci STANu a zajištění široce pojaté koncepce bezpečí občanů Středočeského kraje.

Vítovi Rakušanovi jako kandidátovi STAN na hejtmana Středočeského kraje tak nebude krýt záda pouze "dvojka" kandidátky Dana Drábová, ale i celá stínová krajská rada.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.