Středočeský kraj: Rada kraje schválila přípravu nových projektů v dopravě

17.06.2014 6:40

Rada Středočeského kraje na svém zasedání dne 16. června 2014 schválila několik dopravních projektů.

Středočeský kraj: Rada kraje schválila přípravu nových projektů v dopravě
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

„Jde o dvě opravy silnic a jednu rekonstrukci křižovatky. Náklady by měly být dohromady i se stavebními pracemi přes 50 milionů korun,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák. 

První se týká investičního záměru na zpracování projektové dokumentace na opravu silnice v Dublinské ulici ve Zruči nad Sázavou včetně přilehlé křižovatky. Komunikace je nyní ve špatném stavu. Bude třeba udělat rovnější povrch, nainstalovat nové značky a pravděpodobně se opraví i křižovatka. Během rekonstrukce by mělo dojít i k výměně vodovodního řádu. „Na zpracování projektové dokumentace by měly být náklady ve výši 726 000 korun, na stavební práce ve výši 13,4 milionů korun,“ doplnil Josef Řihák.

Dále Rada kraje schválila návrh na zpracování projektové dokumentace na opravu silnice mezi obcemi Bojov a Klínec. Kromě kompletní rekonstrukce by se mělo řešit odvodnění silnice, úprava krajnic a čištění příkopů. Předpokládané náklady na projekční práce jsou ve výši 1,8 milionů korun, na stavební práce ve výši 34,5 milionů korun.

Další stavební práce se plánují na křižovatce v Kutné Hoře. Jde o dodatečné stavební práce. Vyhlášení veřejné zakázky krajská rada schválila už počátkem června. Náklady na dodatečné práce budou okolo 655 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …