Středočeský kraj: Ředitelství silnic a dálnic se shodlo s Krajskou správou údržby silnic

24.06.2015 12:27

ŘSD a KSÚS se v rámci memoranda shodují na základních principech a cílech při přípravě, realizaci a údržbě pozemních komunikací, které se nacházejí na území Středočeského kraje.

Středočeský kraj:  Ředitelství silnic a dálnic se shodlo s Krajskou správou údržby silnic
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

„Zejména v současné situaci, kdy je na opravy státních i krajských komunikací připraveno výrazné množství finančních prostředků a pracuje se hodně jak na dálnicích, rychlostních silnicích a silnicích prvních tříd, které patří do odpovědnosti ŘSD ČR, tak na silnicích nižších tříd, které má ve správě právě kraj, je nanejvýš důležité zajistit společný postup, koordinaci a především komunikaci doslova na každé zahajované opravě“, komentoval podepsání memoranda generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Kraj i ŘSD se shodují na prioritních stavbách

Středočeský kraj i ŘSD se shodují na prioritních stavbách, které je ve Středočeském kraji potřeba vybudovat. „Považujeme za nezbytné urychlení investorské přípravy a realizace všech nedokončených staveb Silničního okruhu kolem Prahy, dálnice D3, rychlostních silnic R6 a R7 ve Středočeském kraji včetně vybudování souvisejících přeložek silnic II. a III. tříd a také zkapacitnění silnice I/12. Prioritou je pro nás také výstavba obchvatu Kralup nad Vltavou a propojení komunikací R7 a D8, které bude realizovat Středočeský kraj. Důležité je také zintenzivnění oprav a modernizace silnic II. a III. tříd,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Obě strany se dohodly na vzájemné koordinaci připravovaných a realizovaných staveb a na prohloubení vzájemné spolupráce v podobě odborné technické pomoci, konzultací či při zajišťování potřebných finančních prostředků na zajištění oprav a údržby pozemních komunikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.