Středočeští radní za STAN vyzývají ředitelku úřadu, aby jednala v kauze Hlavatý

18.04.2017 20:38

Není možné, aby byl vysoce postaveným státním úředníkem člověk, který několik let de facto tuneloval obec Bezno! To je vzkaz, který posílají radní Středočeského kraje za Starosty a nezávislé (STAN) a zároveň vyzývají ředitelku krajského úřadu, aby na základě dnešní reportáže Seznam zpráv zaujala k tomuto problému jasné stanovisko.

Středočeští radní za STAN vyzývají ředitelku úřadu, aby jednala v kauze Hlavatý
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Celá kauza se odehrála ve zkratce takto: Jindřich Hlavatý, současný zástupce ředitelky krajského úřadu, skrze svou firmu Profesionální servis, s. r. o. připravil obec Bezno o statisíce korun. Po rozhodnutí soudu o vrácení dotací, převedl Hlavatý firmu na bílého koně. Bezno tak bude získávat peníze zpět jen velmi těžko.

„Domníváme se, že vysokého státního úředníka by neměl dělat někdo, kdo je pravomocně odsouzen v kauze zneužívání dotací. Jako radní Středočeského kraje za STAN proto žádáme, aby se situací okamžitě zabývala ředitelka krajského úřadu a zaujala k němu jasné stanovisko. Zjištění v dané reportáži jsou podle nás natolik závažná, že není možné, aby pan Hlavatý nadále setrval ve své funkci,“ uvádí 1. náměstek hejtmanky Vít Rakušan (STAN).

Celou reportáž Seznam zpráv najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.