Strejček (ODS): Evropská politika ODS je jednou z posledních, ve které jsme voliče nezklamali

08.04.2014 19:47

V pátek 4. 4. 2014 jsem se v Třebíči zúčastnil kampaně na podporu české koruny. S chutí jsem nejprve podepsal petiční arch. V závazku přijmout evropskou měnu euro totiž dlouhodobě vidím velké nebezpečí pro české hospodářské, sociální i společenské zájmy.

Strejček (ODS): Evropská politika ODS je jednou z posledních, ve které jsme voliče nezklamali
Foto: istrejcek.cz
Popisek: Ivo Strejček

Mé postoje a jejich detailní vysvětlení lze za ta léta dohledat v desítkách mých textů, stanovisek, vystoupeních na nejrůznějších konferencí i ve vystoupeních v Evropském parlamentu.

Měl jsem v Třebíči radost z toho, jak spontánně se k petici ODS připojovali občané Třebíčska. Bez jakéhokoliv přemlouvání, dokonce i lidé, kteří mi říkali, že ODS už nevolí, připojovali své podpisy.

Řekl bych, že evropská politika ODS je jednou z posledních, ve které jsme za ta léta voliče nezklamali. Ve které jsme plnili to, co jsme slíbili. A snad ne všem občanům se to vždy líbilo, ale třeba oceňují naše pevné a srozumitelné postoje současnou podporou. To, co jsme někteří o EU a euru říkali, se totiž ukazuje pravdivé.

Dokonce mi to i někteří z těch, kteří se zastavili u našeho petičního stánku před kanceláří ODS na hlavním třebíčském náměstí, potvrzovali. Byl to bezvadný den a já si vážím možnosti, že jsem si s desítkami lidí mohl podat ruku a s celou řadou z nich i podiskutovat - nejen o evropské politice, ale také o domácí politice i komunálních tématech.

Chci ocenit práci Martina Hladíka, Miloše Šťastného, Standy Cejpka, Miloše Samka a dalších, kteří se na celé organizaci zásadně podílejí. I fakt, že náš petiční stánek stojí přímo před výkladní (a dobře polepenou) skříní ODS (velké prosklené okno naší kanceláře vede přímo na náměstí), přispěl k tomu, že petiční archy v Třebíči se rychle a bezproblémově plní stovkami podpisů občanů, kteří rezolutně odmítají přijetí eura.

PaedDr. Ivo Strejček
poslanec EP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…