Stropnický (Zelení): Stává se film o Babišovi Selský rozum trezorovým snímkem?

11.09.2017 16:57

Zelení vyzývají ČT k odvysílání filmu Selský rozum v hlavním vysílacím čase.

Stropnický (Zelení): Stává se film o Babišovi Selský rozum trezorovým snímkem?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

„Veřejnoprávní televize, jako koproducent filmu Selský rozum, investovala do jeho tvorby prostředky daňových poplatníků. Předem přitom schválila námět a poté také výslednou podobu filmu již v průběhu léta. Lze se domnívat, že na základě politického tlaku, přesně takového, jaký je ve filmu zobrazen, oddaluje televize jeho vysílání a my se ptáme proč. Film obsahuje zásadní informace o pravděpodobném vítězi voleb a veřejnost má právo tyto informace znát ještě před volbami.

Vzhledem k aktuálnímu postoji České televize, která se snaží zabránit projekci dokumentu, se stává ze Selského rozumu trezorový film. Vyzýváme proto ČT, aby ho bez odkladu odvysílala v hlavním vysílacím čase. Je ve veřejném zájmu, aby se film dostal k divákům,“ uvedl Matěj Stropnický, předseda Zelených.

O filmu

Selský rozum režisérské dvojice Vít Janeček a Zuzana Piussi, vznikl v koprodukci ČT a D1 film. Je uváděn s podtitulem „film o obdělávání půdy a péči o zemi“ a ukazuje, jak Babišův zemědělský koncern Agrofert nakládá se zemědělskou půdou, jak Babiš dokázal zmonopolizovat celý zemědělský cyklus a jak si k tomu uzpůsobil dotační toky. Upozorňuje na to, jak se nezdravý způsob hospodaření projevuje na českém venkově, kde kromě pracovních míst devastuje i krajinu a zemědělskou půdu.

Více na https://www.selskyrozum.online/   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce