Stropnický a Štěpánek (Trojkoalice/SZ) chtějí regulovat výstavbu

14.05.2015 10:12

Řešení dopravní situace v Praze 4, především snížení hluku na Spořilově a zklidnění Severojižní magistrály, problematické stavby na Pankráci a další témata byla námětem výjezdního jednání představitelů Prahy 4 s náměstkem pražské primátorky Matějem Stropnickým. Jednání se zúčastnili starosta Petr Štěpánek (Trojkoalice/SZ), zástupci starosty Zdeněk Kovářík (ODS), Iva Kotvová, radní Alžběta Rejchrtová (obě Trojkoalice/SZ).

Stropnický a Štěpánek (Trojkoalice/SZ) chtějí regulovat výstavbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

„Shodli jsme se na potřebě rychlého zklidnění Severojižní magistrály a potřebě regulace zástavby v oblasti pankrácké pláně, na místě je rovněž úvaha o regulačním plánu pro toto území,“ uvedl náměstek primátorky hlavního města Prahy Matěj Stropnický, který má na starost územní plánování.

„Naši obyvatelé jsou zatěžováni předimenzovanými stavbami a nadměrným hlukem, který je důsledkem starých dopravních řešení a nově i zatěžováním pankrácké pláně a jejího okolí masivní výstavbou,“ uvedl starosta Petr Štěpánek. „Jedním z prvních kroků k nápravě je shoda s Matějem Stropnickým, že Kavčí hory zůstanu z hlediska územního plánu v zeleni, což svým středečním usnesením schválila i Rada městské části Praha 4.“

Velkým problémem obyvatel Prahy, především v oblasti Spořilova, je hluk a emise prachu a dalších škodlivých látek vyvolaných nadměrnou dopravní zátěží na Jižní spojce a navazujících komunikací v jejím okolí. Jedním z  navrhovaných opatření ke zlepšení nepříznivých poměrů je zakrytí Spořilovské ulice tubusem, který obyvatele okolních domů ochrání zejména před hlukem a polétavým prachem.

Dopravní zatížení obyvatel Prahy 4 nepříznivě ovlivňují také naddimenzované kancelářské projekty, především na Pankrácké pláni a v jejím bezprostředním okolí. Městská část proto vydala nesouhlasné stanovisko k několika plánovaným projektům. Nesouhlasí například s výstavbou Administrativního centra Budějovická na křižovatce ulic Budějovická a Vyskočilova a je proti dalšímu rozšíření BB Centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.