Stržínek (ANO): O psy z valašskomeziříčského útulku je zájem

14.03.2021 17:46

Pouhých pět psů bylo na začátku druhého březnového týdne v Psím útulku Valašské Meziříčí. Volní k adopci už jsou přitom jen dva z nich.

Stržínek (ANO): O psy z valašskomeziříčského útulku je zájem
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Útulek pro psy provozuje městem spoluvlastněná společnost TS Valašské Meziříčí, s. r. o. na ulici Mikoláše Alše. „Jeho kapacita je 25 zvířat. Aktuálně se zde ale starají pouze o pět psů, z nichž k adopci jsou určeni jen dva,“ vypočítala Zdeňka Bartozelová z odboru komunálních služeb radnice.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

„V posledních měsících se daří psy nejen vracet původním majitelům, ale zájem je také o adopce. Výrazný podíl na tom má povinné čipování a současná doba, která přeje čtyřnohým mazlíčkům. Loni jsme tak do útulku přijali 67 psů, z nichž se větší část podařilo vrátit majitelům a nové pány našlo celkem 26 pejsků. Tradičně největší zájem je o štěňata a mladé psy,“ shrnul aktuální situaci starosta Robert Stržínek.

Od roku 2020 podporuje radnice adopce také slevou na poplatku za psa. „Občan Valašského Meziříčí, který převzal psa z útulku, je v daném roce a také v tom následujícím od poplatku zcela osvobozen. V dalších letech pak platí poloviční částku ze základní sazby tohoto poplatku (sazebník poplatku ZDE),“ řekl starosta Stržínek, který zároveň poděkoval ošetřovateli Zdeňku Blažkovi: „Pan Blažek se o psy v městském útulku zodpovědně stará už 16 let. Jelikož na konci března odchází do zaslouženého důchodu, chtěl bych mu touto cestou za jeho obětavou práci poděkovat.“

Útulek pro psy ve Valašském Meziříčí zahájil svůj provoz 1. listopadu 1993. Jeho provozovatelem je společnost TS Valašské Meziříčí, s. r. o., se sídlem M. Alše 833, Valašské Meziříčí, kde se nachází také útulek. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce