Stržínek (ANO): Stavba nové tenisové haly pomalu finišuje

23.05.2020 11:42

Výstavba moderní tenisové haly ve sportovním areálu v Koutech se blíží do finále. Vznik nového sportoviště za 29 milionů podpořilo město Valašské Meziříčí částkou téměř 4 miliony Kč.

Stržínek (ANO): Stavba nové tenisové haly pomalu finišuje
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Tenisový klub Deza Valašské Meziříčí (dále TK Deza) má aktuálně k dispozici 12 venkovních kurtů a tenisovou halu se dvěma deblovými a jedním singlovým kurtem. „Její kapacita ale nedostačuje našim potřebám a neumožňuje nám hrát vyšší soutěže a turnaje. Navíc se dlouhodobě projevuje větší zájem o badminton, který nejsme schopni celoročně uspokojit. To se změní díky výstavbě moderní tenisové haly o rozměrech 37 krát 53 metrů s trojicí kurtů pro čtyřhru, které splňují mezinárodní standardy,“ řekl Radomír Masařík, jednatel TK Deza.

Ve středu 20. května proběhl v nové hale kontrolní den za účasti představitelů radnice, tenisového klubu, stavebního úřadu a také dodavatele. „V hale už je položen speciální povrch, který je šetrný ke kloubům sportovců a postupně probíhá dokončování celého projektu. Tenisovému klubu se podařilo na výstavbu haly za 29,4 milionů korun získat dotaci bezmála 18,8 milionu. Částkou 3,7 miliony jsme výstavbu podpořili z městského rozpočtu a zbývajících cirka 6,9 milionu korun hradí místní společnost Deza, a. s.,“ shrnul starosta Robert Stržínek. Kolaudaci celého objektu plánuje TK Deza předběžně na polovinu června, poté už bude naplno sloužit sportovcům. „Po uplynutí desetileté udržitelnosti projektu, přejde hala bezúplatně do majetku města. Jsem moc rád, že se nám areál sportovišť v Koutech daří neustále rozšiřovat a zdokonalovat,“ vyjádřil se starosta Stržínek.

Tenisový klub Valašské Meziříčí byl založen v roce 1929. Aktuálně má cirka 200 aktivních členů a 100 hráčů v přípravě i závodním tenise. Prošla jím řada špičkových sportovců, mezi nimiž jistě vyniká místní odchovanec Tomáš Berdych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině