Strzondala (TOP 09): Rovné okurky, kulaté melouny a slabé vysavače

13.09.2017 9:06

Jako eurooptimista jsem velmi znepokojen polopravdami, které se nedávno objevily kvůli nařízení Evropské komise, týkajícímu se vysavačů.

Strzondala (TOP 09): Rovné okurky, kulaté melouny a slabé vysavače
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Obchodníci tuto skutečnost marketingově využili a obyčejný člověk rychle běžel kupovat vysavač, protože EU zakazuje vysavače s příkonem nad 900 wattů. Už si nevyluxujeme dočista! Polopravda se začala šířit a všichni euroskeptici se začali radovat: ať konečně všichni vidí, jak je ta Evropská unie zlá na své občany.

Osobně jsem proti zbytečným zákazům, nařízením a regulacím. Jenže: Evropská komise chce naučit – lépe řečeno donutit – lidi šetřit elektřinou. Cílem je ochrana životního prostředí, co považuji za rozumné. Zmíněné nařízení je samozřejmě mnohem obsáhlejší, což obchodníci z marketingových důvodů zamlčeli. Neinformovali třeba o tom, že o účinnosti vysavačů nerozhoduje příkon, ale jejich sací výkon.

Kvalitní vysávání umožňují přístroje se sacím výkonem už od 350 wattů. Nově nesmí být emise prachu z vysavače vyšší než jedno procento, musí být méně hlučné, musí být zaručena určitá životnost motoru a podobně. Nemyslím si, že toto nařízení je nejšťastnější. Avšak vytržení jednoho údaje z celého souboru dílčích opatření vyvolává dojem, že jde o nesmysl. Což se zřetelem na celkové znění normy pochopitelně není. Nicméně díky marketingové akci prodejců vysavačů se spousta lidí opět utvrdí ve svém zkresleném názoru na Evropskou unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.