Strzondala (TOP 09): Svobodné podnikání je hrozbou pro ČSSD a ANO

26.06.2017 13:03

Sociálnědemokratický předseda Senátu Milan Štěch se pozdější omluvou snažil oslabit dosah svého pobuřujícího výroku o nutnosti zvýšit odvody pro osoby samostatně výdělečné činné, z nichž mnohé považuje za pseudopodnikatele. Nejprve to podle něj mělo být řešení akutního nedostatku zaměstnanců v průmyslu, kam by druhý nejvyšší ústavní činitel republiky rád vyhnal živnostníky, zatížené likvidačními odvody.

Strzondala (TOP 09): Svobodné podnikání je hrozbou pro ČSSD a ANO
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Přes pozdější výmluvu, že vlastně jen chtěl diskutovat o lepších důchodech pro živnostníky, jeho útok na malé a střední podnikatele jasně navázal na výrok tehdy stínového ministra financí za ČSSD Jana Mládka, který na sjezdu strany v březnu 2013 v Ostravě prohlásil, že živnostníci „parazitují na zaměstnancích".

Přidejme k tomu velkopodnikatelem Andrejem Babišem omílaná slova o menších konkurentech, že „všetci kradnú“ a skutečnost, že současná vláda neúměrně zatížila podnikatele kontrolním hlášením o DPH a elektronickou evidencí tržeb.

Jsem přesvědčen, že tato slova a fakta dostatečně ilustrují postoj současných vládních stran k malému a střednímu podnikání. Vidíme, že svobodné, tedy nekontrolované podnikání je pro ČSSD a Babišovo ANO 2011 zcela nepřijatelné, což je v protikladu s mým přesvědčením, že právě svobodné a byrokracií neomezované podnikání je základem prosperity každé společnosti. Pamatujme si tyto názory a postoje, hlavně teď, před podzimními volbami do Poslanecké sněmovny a zejména během nich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…